Ще е необходимо да се преодоляват противоречия, затова ще се

...
Ще е необходимо да се преодоляват противоречия, затова ще се
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Радев не е политическа акушерка, няма да прави експертен кабинет

Ще е належащо да се преодоляват несъгласия, по тази причина ще се търси неутрална фигура за министър председател. Радев няма да търси експертен кабинет, не е политически проектант или акушерка. Това не е негова работа. Президентът не е ядосан на Българска социалистическа партия, няма да вземе прочувствено решение за третия мандат. Това разяснява за " Денят онлайн " по NOVA NEWS ръководителят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов.

" Трябва да се изслушат партиите в консултациите. Тогава ще може да се вземе решение и да се даде рекомендация. Шансовете за съставяне на нов кабинет с третия мандат не са огромни. Но даже да не успее, не значи срам за съответната партия. Цената на нов кабинет ще зависи от това какво успее да реализира - в случай че успее да направи най-малко отчасти да облекчи отражението на рецесията върху хората, това ще бъде прието. Ако обаче работи зле, цената ще е висока ", счита той. И прецизира, че Радев е подготвен да поеме отговорността за властта.

" Не ми е предлагано да бъда министър председател и считам, че има доста по-подходящи от мен ", означи проф. Маринов.

По думите му въпросът е каква ще е политическата архитектура на държавното управление. " Българска социалистическа партия, Политическа партия и Има Такъв Народ нямат нищо срещу парцелирането. Ето че в този момент най-малко единият от водачите на Демократична България споделя, че ще търси различен метод, което усложнява задачата. Подходът да се приказва с самостоятелните не даде резултат, не виждам какво би се трансформирало. Ако би трябвало да се реализира съглашение, би трябвало да е с законните обединения. От страна на ГЕРБ има опозиция да има коалиция без водачи, двоумя се, че Борисов ще се махне и партията ще се промени фрапантно ", акцентира проф. Маринов. И добави, че Българска социалистическа партия последователно отстъпва обратно и това е резултат от поредност от събития.

" Според мен тази партия има потребност от съществено преосмисляне на своите цели и държание. Напуснах я преди 25 години, когато беше доста друга. Вече е доста по-зле проведена и захласната от своето управление, без опция да се чуят сериозни отзиви. Ръководството на Българска социалистическа партия работеше срещу президента преди изборите, по тази причина и изгубиха от електората си ", акцентира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР