Ще е лош знак за ПЕС, ако изключи БСП. Не

...
Ще е лош знак за ПЕС, ако изключи БСП. Не
Коментари Харесай

Нинова: Ще е лош знак за ПЕС, ако изключи БСП

Ще е неприятен знак за ПЕС, в случай че изключи Българска социалистическа партия. Не можеш да изключваш някого поради друго мнение, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред bTV.
 Станишев: ПЕС желае да опази европейската концепция, а обичайната десница да замрази статуквото  Борисов поздрави Станишев за преизбирането му като водач на ПЕС  Сергей Станишев определен за трети мандат за ръководител на ПЕС
Същността на проблемите в Европа не е Истанбулската спогодба, а неравенствата, обществените въпроси, младежката претовареност, безработицата, приходите, развиването на стопанската система, безапелационна е Нинова.

Тя сподели, че Българска социалистическа партия е номинирала Сергей Станишев за президент на ПЕС и гласовете на българската делегация са твърдо за него, " но има противоречиви въпроси, които не са от през вчерашния ден. И тематиките са две – Истанбулската спогодба и Пактът за миграция ".

По нейните думи на Конгреса на ПЕС са признати няколко резолюции, които касаят тези два въпроса. Като образец уточни резолюцията за миграция – приема се решение и се приканва всяка страна да поеме солидарна отговорност, в противоположен случай да бъде финансово и стопански осъдена.

„ Да се улесни достъпът до леговище и да се разшири - посредством издаване на студентски, филантропични визи и такива за сезонна работа. Облекчава се този миграционен поток. Не одобряваме тази позиция “, сподели Нинова.

Тя добави, че в резолюцията за тъждество на половете се приканва всички страни членки да подпишат, ратифицират и вкарат във вътрешното си законодателство Истанбулската спогодба.

„ По тази тематика има решение в България. Бяхме пред избор – Конституцията и законите на страната, мнението на православната черква, традициите на християнското семейство, или тази резолюция. Решението на Народното събрание на България да не се подписват двустранни съглашения за връщане на мигранти от Европа? Или другата резолюция? В тази обстановка избрах Конституцията и законите на България “, твърди водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова риторично попита: от кой момент в България да спазваш Конституцията и законите на страната е шовинизъм и от кой момент да спазваш решенията на българския парламент е популизъм?

Има разнообразни отзиви, в това число и в ПЕС. Не е правилно, че съм единственият водач, който отсъства – Словакия, Чехия, Полша, също ги нямаше, каза тя.

Нинова твърди, че е взето решение представителите на Българска социалистическа партия да не поддържат резолюциите - те не са дали своят вот и са напуснали залата, дружно с други делегации.

„ Причината беше, че за първи път се предложи процедура всички резолюции да се гласоподават дружно. Ние сме за резолюциите за обществена политика, народна власт, развиване на Европа, само че това трябваше да се гласоподава дружно с Пакта за миграция и Истанбулската спогодба. Гласуването не е със „ за “, „ срещу “ и „ въздържал се “, а осем резолюции се гласоподават накуп с бурни овации “, сподели ръководителят на Българска социалистическа партия.

" За пръв път едрият бизнес стачкува не против властта, а против опозицията "

По мотив идния протест с тежки машини на Камарата на строителите Нинова разяснява, че за първи път се случва едрият бизнес да стачкува против опозицията, а не против ръководещите:

„ Ако са спокойни за качеството на строителството и всичко е наред, от какво се тормозят? В техен интерес е това да бъде потвърдено от самостоятелна европейска лаборатория “.

Тя твърди, че по време на срещата с тях им е споделила, че в случай че Българска социалистическа партия ръководи, ще имат гаранция за ясни правила, никакъв рекет и напън върху тях, равни благоприятни условия за всички компании да вземат участие в търгове, правда и ред - от тях се желае качествено осъществяване на пътищата.

Те ни отговорят със стачка с тежки машини, тъй като желаеме истината. Не се е случвало едрият бизнес да желае оставки на депутати и да заплашва, че няма да ги допусне до работа - за това, че желаят да схванат истината, заяви още тя.

Нинова напомни, че по сигнал на Българска социалистическа партия отпреди година в прокуратурата има формирано досъдебно произвеждане за строителство на пътища.

От прокуратурата публично е оповестено, че този наш сигнал е единен със сигнал от ОЛАФ. Защо не изкараха машините против ОЛАФ? - попита Нинова.

Когато Борисов им спираше поръчките отвън закон, за какво не стачкуваха? Сега стачкуват, тъй като желаеме инспекция. Никой не набеждаваме. Има органи, които би трябвало да извършат инспекцията, сподели още председателят на Българска социалистическа партия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР