Ще духа умерен вятър от юг-югозапад, който след обяд в

...
Ще духа умерен вятър от юг-югозапад, който след обяд в
Коментари Харесай

Силни ветрове и дъжд в събота frognews.bg

Ще духа сдържан вятър от юг-югозапад, който след обяд в Северозападна България ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да нахлува по-хладен въздух. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°, в Югоизточна България - до 35°, в София - към 27°.

 

Над Северното Черноморие облачността ще е забележителна и ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Над южното крайбрежие ще доминира слънчево време, само че следобяд и там ще превали. Ще духа сдържан вятър от юг-югозапад, който последователно ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 27°-33°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

 

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно над масивите от Западна България ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа мощен, по най-високите елементи плевел югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра - към 14°.

 

В неделя с сдържан и мощен вятър от северозапад ще продължи да нахлува по-студен въздух. Температурите и в източните региони ще се намалят и оптималните ще са от 16°-17° тук-там в Западна България до 23°-24° в югоизточните региони. Ще има променлива, преди обяд постоянно забележителна облачност, а тук-там ще превали.

 

През първите дни от новата седмица вятърът ще отслабне, ще остане от северозапад. Облачността ще е променлива и единствено на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд, в понеделник - основно в северозападните, а във вторник - в източните и планинските региони. Ще бъде хладно за втората половина от септември с минимални температури сред 7° и 12° и оптимални - сред 19° и 24°.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР