Ще духа умерен, в Източна България и северно от планините

...
Ще духа умерен, в Източна България и северно от планините
Коментари Харесай

Времето: Дъжд с гръмотевици в първия ден от месеца

Ще духа сдържан, в Източна България и северно от планините мощен и стремителен южен вятър - фьон. И през това денонощие ще има висок транспорт на пясък от Сахара.

Облачността над страната ще е променлива, след обяд над Западна България по-често забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На места, основно в западната половина от страната ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще се задържи топло с оптимални температури сред 20° и 25°, а минималните ще са: 9°-14°. В София минимална температура към 10°, оптималната - към 20°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, намаляваща към и след обяд до слънчево време. Ще духа мощен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 20°-24°, по носовете - по-ниски. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще продължи да духа плевел до ураганен югозападен вятър. Облачността ще е променлива, след обяд в масивите от западната половина от страната забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали временен дъжд, по най-високите върхове - сняг; ще има и гръмотевична активност. Максимална температура на височина 1200 метра към 15°, на 2000 метра - към 7°.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР