Ще дойдат и хладилните камиони, както дойдоха в Ню Йорк,

...
Ще дойдат и хладилните камиони, както дойдоха в Ню Йорк,
Коментари Харесай

Премиерът: Ще дойдат и хладилните камиони, ако изпуснем пандемията

Ще дойдат и хладилните камиони, както пристигнаха в Ню Йорк, в случай че изпуснем пандемията и се препълнят лечебните заведения.
Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който ревизира текстилен цех в град Твърдица. Заедно с него бе министърът на земеделието Десислава Танева и шефът на ГДПБЗН Николай Николов.

" Как сте, булки? Имате маски! Браво! ", поздрави министър председателят работнички в завода.

От завода обясниха тъкмо по какъв начин е изработен един костюм. 10 600 м дневно се тъкат в завода, осведомиха Борисов. В помощ се е притекъл и Националният щаб за битка с ковид.

" Затова нашите лекари би трябвало да бъдат безусловно спокойни ", обявиха от завода.

Борисов заяви, че Германия желае да закупи 50 000 такива дрехи от компанията в Твърдица. " След като осигурим нашите сестри, може да вършиме бизнес ", съобщи министър председателят.

Шефът на ГДПБЗН Николай Николов опитва един костюм, с цел да се убеди какъв брой качествено е изработен.

" От миграцията ги спасих българите, в този момент остана и от това да ги спася ", сподели Бойко Борисов. Той обаче съобщи, че най - неприятното е, че няма лекарство за лекуване.

" Вчера приказвах, приказвах, молих се. Дори Камен Донев ми завидя. Здравето... Искам да ви опазя живи, а след това едно по едно всичко ще се оправи ", съобщи той и изясни, че бизнесът се нагажда лека бавно, а за турзима - казусът е в международен мащаб и ще се откри решение скоро за него.

" Бяхме първите, които започнахме сами да произвеждаме, вместо да чакаме. Правим всичко допустимо, само че без хората да проявят схващане, няма по какъв начин да се оправим ", съобщи министър председателят и бе безапелационен, че недоумява за какво хората не слушат най-малко лекарите и улиците са цялостни.

" Трябва да се създадат щандове в магазините за нашата продукция и в случай че има изостанали количества от тържищата, които затворихме, поради неспазване на разпоредбите, купете ги от обществения патронаж и да отидат при хората за празниците. Говорете с Деница Сачева и се организирайте ", подреди Борисов на министър Танева.

Премиерът заяви, че тютюнева компания желае да даде 700 000 лева за закупуване на дрехи от компанията в Твърдица и оттова обявиха, че ще ги дадат на минимална цена, щом са за български лекари. Защитните дрехи от тази компания са за многократна приложимост и към този момент има хиляди от тях в Министерство на здравеопазването, като се носят незабавно на лекарите при поръчка или при пораждане на ново огнище.

" Ходя по заводите, с цел да видят българите по какъв начин героически се оправя нашето произвеждане и пазим първата линия - лекарите. А в случай че желаеме да ги запазим и да имаме медици, би трябвало да си останем у дома ", прикани министър председателят Бойко Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР