Ще дам един пример за това, което се случи вчера.

...
Ще дам един пример за това, което се случи вчера.
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Какво е това „ала-бала с президента”, защо държавният глава не го коментира?

„ Ще дам един образец за това, което се случи през вчерашния ден. Представете си връчването на Оскарите и излиза един режисьор, с цел да връчи премията на оня актьор, който е спечелил за поддържаща роля.Спечелил е  за политкоректност, може да не е най-хубавия актьор, или поради това, че преди време този режисьор го е направил известен.  И отваря плика, чете името, кой печели и споделя „ той е отпадък, той за нищо не става, аз в случай че бях в никакъв случай нямаше да му дам премията, само че тъй като съм тук съм задължен да му я връча ”, нали разбирате какъв брой е неуместна обстановката. Това съобщи във връзка връчения мандат от президента вчера  членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Таско Ерменков в предаването „ Добро утро, Европа ” на Euronews Bulgaria.
По думите на Ерменков президентът е трябвало още в петък, когато са изтекли записите да съобщи позиция. „ Ако това ти е било същинската болежка, още в петък излизаш и казваш- това е безсрамие и няма по какъв начин да се случи. Вие сте политическа мощ, която не заслужава да ръководи ”, сподели той и дефинира дейностите на президента през вчерашния ден като пиар акция.
„ Румен Радев не помни кой го е направил президент, кой го е поддържал включително и на вторите избори. Всички тези против, които приказва бяха зад него и го направиха президент. Когато си кардинален и осъждаш нещо, което не ти харесва като преодоляване на службите, ами коментирай какво е това „ ала-бала с президента ” на изборите. Защо не го разяснява?, зададе въпрос Ерменков.
Ерменков изясни, че не е задоволително да се спекулира и няма доказателство за пробити служби. „ Не можеш да отидеш и да питаш непознато държавно управление или непознат дипломат, „ може ли Иван да стане началник на работа? ” Има си процедура при, която го предлагаш на президента, той го изследва и тогава се назначава. А това, което вършим е да опорочаваме правилата, които сякаш 30 години се опитваме да защитим- че сме правова, конституционна страна,в която господства разсъдъка и ползите на хората.
Той съобщи, че Българска социалистическа партия ще бъде съпротива на едно държавно управление сред ГЕРБ и ПП-ДБ. „ Ние постъпихме вярно и кардинално, че не подкрепихме първият мандат. Няма по какъв начин да подкрепим мандатоносител, който на една от политическите сили дава обещание едно, а на другите друго. Това е лицемерно държание, което желае да покаже какъв брой са „ диалогични ” и да си „ избелят ” физиономията пред обществеността ”, уточни той.
Ако се стигне до трети мандат той разяснява: „ Може да бъде сполучлив в случай че се сложат 5-те целта, за които ние говорим- бюджет, Шенген, правосъдна промяна, която да не е противконституционна,  ПВУ и страната ни да не бъде част от военни дейности. Обединяват се тези цели и се организира политика за стабилизиране на страната. Ние сега нямаме една власт, която да е естествена. Намираме се в положение на полуразпад, това нещо по скоро би трябвало да бъде решено ”, сподели в умозаключение Таско Ерменков
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР