Ще дадем всичко от нас и се надяваме да направим

...
Ще дадем всичко от нас и се надяваме да направим
Коментари Харесай

Мерелин Николова: За да постигнеш това, което искаш, трябва да правиш много компромиси

Ще дадем всичко от нас и се надяваме да създадем едно положително класиране. Това съобщи пред Българска телеграфна агенция Мерелин Николова, която е част от женския ни народен тим по волейбол. Българките реализираха четвърта победа в група В на провеждащото се сега европейско състезание в Италия, като единствената ни загуба досега е от домакините.

Николова попада в националния тим за пръв път през 2016 година, когато отборът завоюва бронзови медали на Балканиада за девойки до 14 години. Година по-късно, още веднъж на родна земя, печели бронзовите медали на европейско състезание, на което тя е оповестена за най-хубав диагонал на шампионата.

" Да се състезаваш против тимове и играчи, които са ти идоли и най-много да усетиш тръпката от играта от първия до последния съдийски сигнал е неописуемо! Много съм радостна от това, че треньорът ми гласоподава доверие и ми даваше шансове да стартирам измежду главната шестица. Естествено, пред мен бе и не леката задача да опровергая упованията му ", съобщи младата волейболистка.

Мерелин Николова разяснява и представянето ни на Евроволей 2023.

" Започнахме срещите в Монца, Италия, където спечелихме два от три мача с 3:1 против Хърватия и 3:1 още веднъж в наша изгода против Босна и Херцеговина, само че отстъпихме на домакините от Италия с 3:0. Успяхме да надделеем над тима на Швейцария с 3:1 гейма в Торино, което ни класира на осминафиналите против третия отбор от група D Словакия. Ще дадем всичко от нас и се надяваме да създадем едно положително класиране ", сподели волейболистката.

Националките ни още веднъж сменят дестинацията за дуелите от европейското състезание. Момичетата на Лоренцо Мичели потеглят към Флоренция - града, в който ще се проведат половината от осминафиналните и четвъртфиналните конфликти на конкуренцията. На осминафиналите България среща Словакия.

" За да постигнеш това, което искаш, се постанова да правиш някои взаимни отстъпки. Много пъти ми се е налагало да не присъствам от учебно заведение, пропущала съм много събития, рождени дни на близки и какво ли още не заради мачове с клубния тим в някой различен град или с националния тим в избрана страна. Честно казано даже не си припомням от по кое време не съм била у дома на рождения си ден, даже тази година го чествах във Франция на контроли с националния тим преди заминаването ни за мачовете от Лигата на нациите ", споделя за компликациите и лишенията Николова.

Двубоите приема " Паладзо Уани " в столицата на Тоскана. Българските националки приключиха на втора позиция в група В, с 11 точки (4 победи, 1 загуба). Съперникът ни Словакия пък е трети в група D, с 9 точки (3 победи, 2 загуби).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР