Ще дадем информация на сдружението за 5 години назад, обяви

...
Ще дадем информация на сдружението за 5 години назад, обяви
Коментари Харесай

Федерацията клекна пред ВАС и „Негодниците”

Ще дадем информация на сдружението за 5 години обратно, разгласи Иван Сеферинов

Ръководството на българската федерация по волейбол БФВ гласоподава да се съобрази с решението на Върховния административен съд Върховен административен съд за даване на информация за метода си на ръководство. Преди година той отсъди в интерес на сдружението " Фенове ЗА българския волейбол ", познато още като " Негодниците ". Въпреки това досега информацията не беше показана.

" Ще бъде дадена информация на книжен притежател за пет години обратно ", сподели един от членовете на управителния съвет на централата Иван Сеферинов пред " Дневник " след вчерашното съвещание. От БФВ дълго отказваха да дадат информацията с обяснението, че обезпечават повече от половината си бюджет сами и по тази причина не са длъжни да дават информация по Закона за достъп до социална информация. „ На 9 септември 2016-а Върховен административен съд алегорично постави точка на комунистическите похвати в българските спортни федерации. Съдът се произнесе дефинитивно по следващото наше дело против БФВ, целящо да потвърди, че спортната федерация, без значение от метода на нейното финансиране, е социална институция, която е длъжна да дава цялостен достъп до социална информация на гражданите”, оповестиха преди година " Негодниците " в уеб страницата си.

Както се очакваше, по време на съвещанието на УС през вчерашния ден бе доказано и че Пламен Константинов остава отпред на националния ни тим за мъже. Отчетът за представянето на отбора на европейското състезание, където се наредихме шести, бе признат с доста добра оценка и управлението на волейбола е решило да гласоподава цялостно доверие на Гибона и през идната година, която е последна от сегашния му договор.

" Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР