Ще бъдем водени изцяло от това да решим голям брой

...
Ще бъдем водени изцяло от това да решим голям брой
Коментари Харесай

ПП пак против подкрепа за първия мандат, в политическия живот нямало позиция за контактьор

Ще бъдем водени напълно от това да решим огромен брой проблеми на жителите, декларирали сме 16 политики в 4 сфери. Първата сфера е продължаваме подпомагането на българските фамилии. Това съобщи Кирил Петков от Политическа партия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Ние виждаме, че е от голяма значимост повдигането на МРЗ, тъй като това са фамилиите в България, които са най-уязвими от инфлацията. Подпомагане на хората с пенсиите им, данъчните облекчения за младите фамилии. Имаме сериозна стратегия за бизнеса. Вдигане прага на Данък добавена стойност до 160 000, запазвайки опцията да подпомогнем бизнеса в идващата зима с цената на тока, да има гаранции, че без значение както се случва с цената на газа, да има таван на цената, сподели Петков.

Дефицитът не би трябвало да излиза на повече от 3% недостиг. За другите ограничения, които казахме, че всичко, което зависи от нас, с цел да приемем нужните закони по ПВУ ще срещнат поддръжката на Политическа партия, както и нашата битка с корупционните проблеми в България и със правосъдната промяна, добави Петков.

Вторият принцип е, че си съблюдаваме обещанията. Народът би трябвало да чака от всички политици предизборните обещания да не се обръщат след изборите. Ясно показваме нашата подготвеност да приказваме с мандатоносителя по всички тези 16 политики, само че да не подкрепим техния мандат, акцентира Петков.

Асен Василев сподели, че предходната коалиция беше мъчно съединена. Имахме коронавирус рецесия, стартира и нарастване на тока и газа, стартира войната и този кабинет съумя да ръководи България в сложна обстановка и да реализира стопански резултати – едни от най положителните в Европейски Съюз, похвали се Василев. Започна реванш на статуквото. В някой миг в случай че се стигне до там Политическа партия да има втори мандат и да го осъществя, макар, че съгласно нас жителите са ни отредили ролята на съпротива, ще би трябвало да се създадат редица промени, освен в правосъдната власт, а и в цялата система за сигурност на страната.

Радев сподели, че всички сигнали за престъпления и злоупотреби, са подадени на прокуратурата, има тежки случаи като да вземем за пример Автомагистрала Хемус, сподели Радев.

Не сме бягали от отговорност за нещата, които са значими за България, само че няма да вършим безпринципно подмолни сделки с който и да е. Очакваме от първия мандат, огромната отговорност, която беше дадена на ГЕРБ да успее да направи това, което ние успяхме да създадем предишния път. Това лиши доста време и диалози за политики, не става с лозунги и изяви, а с доста работа. Не става с контактьори, подчертаха и Кирил Петков, и Асен Василев, като Василев добави, че позицията контактьор не съществува в българския политически живот, сподели още Василев.

Преди това президентът Румен Радев поздрави Политическа партия с постигнатия резултат. Българите ви отредиха виновна роля и значимо място в политическия дневен ред. Отново гласоподавателите не заложиха единствено на една мощ, това е знак към всички партии, че е необходим разговор, нужни са старания за намиране на ефикасни решения, сподели Радев.

Съгласен съм с вас, че не може да има държавно управление непременно, рожба на подмолни сделки, само че ще държа да има ефикасен разговор, да изчерпим до дъно всички вероятни варианти за държавно управление, уточни още Радев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР