Ще бъдем в опозиция, няма нищо ненормално в това -

...
Ще бъдем в опозиция, няма нищо ненормално в това -
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Ще бъдем в опозиция, това е демокрацията

Ще бъдем в съпротива, няма нищо ненормално в това - това е демокрацията. Засега не планираме овакантяване на Народното събрание. Но този парламент явно ще бъде много къс. Това сподели външният министър в оставка Екатерина Захариева по БТВ.

Тя влезе в студиото незабавно след Мая Манолова, която през вчерашния ден, дружно с членовете на управляваната от нея Комисия по проверката на държавните управления в последните 10 години, нахлу в " Булгартрансгаз ".

" Това, което се излъчва от тях и като цяло от Народното събрание, в действителност не съм виждала и извънредно време е те да престанат да мислят за персоналния си пи-ар. Това, което се случи през вчерашния ден, беше персонален пи-ар на госпожа Манолова. Това не беше предпочитание да си свърши работата. Народните представители би трябвало да са образец за всички, а не да злоупотребяват с ситуацията си. Никоя политическа партия не може да си присвоява силата на суверена, а това си разрешават те ", разяснява Захариева.Тя беше безапелационна, че ГЕРБ не се опасяват от " скелети в дрешника " при проверката на ръководството им.

Според Захариева мораториумът, който беше натрапен върху покупко-продажби и назначения на кабинета в оставка, е в прорез с Конституцията. " По силата на закона и заради обстоятелството, че един от главните цели на бизнеса и на това държавно управление беше България да стане член на " клуба на богатите ", ние приехме специфичен закон в предходния парламент за обществените сдружения - техните управителни препоръки да се назначават след конкурс. Това са процедури, които се извършват по силата на този закон. Няма правист, който да не е безусловно уверен, че това решение за така наречен " мораториум " е противоконституционно. Ние ще желаеме пояснение ", разгласи Захариева.

Министърът на външните работи в оставка съобщи, че България ще гони съветски дипломати, " при положение, когато имаме доказателства за осъществяване на противозаконна активност ". Разбира се, ние ще реагираме всякога, съобщи утвърдително тя.

Междувременно разкритикува президента Румен Радев, че не е взел отношение по нито един от интернационалните кавги, свързани с Русия. " На никого не служим - ние пазиме националния интерес на България. Това не е срещу някого. Да бъдат по този начин положителни, да съблюдават конвенциите и да се държат обикновено в страните, в които сме акредитирали техни дипломати ", сподели още Захариева във връзка коментара на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР