Ще бъде съставен и гласуван . В това е убеден

Ще бъде съставен и гласуван . В това е убеден ...

Михаил Константинов: Ще бъде съставен и гласуван новият парламент

Ще бъде съставен и гласуван . В това е убеден председателят на "Информационно обслужване" професор Михаил Константинов. "Ще има правителство с пълна подкрепа. Няма да има политическа сила, която да е мнозинство - всички ще са важни. Безумно е да се провеждат нови избори през лятото, защото няма кой да гласува. И в момента би било крайно безотговорно да се отива към предсрочен вот, защото ни трябва стабилно управление", заяви той в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.
По думите на Константинов, "много хора от този парламент не искат да си ходят, защото са инвестирали време и усилия". Шефът на "Информационно обслужване" коментира и машинното гласуване. Той смята, че не трябва да бъде въвеждано такова поради възникването на грешки, което може да доведе до касиране на изборните резултати. "В Европа няма машинно гласуване. Има само в по-малко от 1% от европейското население", каза Михаил Константинов. Той припомни, че във Велико Търново Централната избирателна комисия (ЦИК) отмени машинното гласуване, тъй като се е получил софтуерен проблем, заради който се разместваха преференциите.

Следващите парламентарни избори - кога ще са всъщност? Следващите парламентарни избори - кога ще са всъщност?
Засега отиваме на избори в края на март, но възможна дата е например 21 май. Но има нещо важно – конституционно право е българите...
Професорът твърди, че повечето българи не искат да упражняват правото си на глас с машина. "Махането на хартията е изключително опасно. Щяхме да видим цял район касиран. И освен това, 300 000 българи не са пипали компютър, а машината за гласуване е точно такова", каза в заключение Константинов.

Източник: actualno.com