ще бъде само на хората, които извършват престъпления, а цената

...
ще бъде само на хората, които извършват престъпления, а цената
Коментари Харесай

Гешев: Закриването на спецправосъдието - в интерес на мафията, а цената ще плати обществото

ще бъде единствено на хората, които правят закононарушения, а цената ще платят българските жители и българското общество. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев на съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет.

Той открои като проблем, който ще възникне при сходна мярка, прекратяването на всички правосъдни производства и даде образец с

Според него става въпрос за политическа целенасоченост, само че не и за правомерност.

" Това правораздаване коства 3 милиарда лв., запорирани от лица, във връзка с които са повдигнати обвинявания или са импортирани в съд. Правосъдието е скъпо мероприятие и би трябвало да бъде ясно казано на българските жители, че всички профилирани структури получават разнообразни форми на стимулиране ", акцентира обвинител №1 и даде образец с Румъния, където по негови думи има фрапантна разлика в заплащането и там се получават бонуси за съответни резултати.

Гешев съобщи, че би трябвало да бъде изработен разбор на тези структури в хода на полемика за успеваемостта им.
 Закриването на спецсъда освобождава запас на мафията, съгласно Георг Георгиев
Закриването на спецсъда освобождава запас на мафията, съгласно Георг Георгиев

След една предизборна акция следва друга...

Той подсети, че на процедура оценка е била дадена от Европейската комисия в хода на миналогодишния отчет на европейското господство на закона вследствие на това, че с помощта на тези структури е било краткотрайно прекратено наблюдението по направление на проведена престъпност. Гешев уточни, че Европейска комисия е декларирала, че деликатно следи концепциите за законодателни промени, макар че няма процедура да разяснява такива, преди те да са влезнали в действие.

" Оценката за тези структури е дадена от европейски прокурори от службата за поддръжка на структурните промени в хода на самостоятелния разбор на структурния функционален модел на българската прокуратура. Много в детайли са разказани ефикасността и успеваемостта на тези структури ", настоя основният прокурор.

Той бе безапелационен, че проблем за българската прокуратура няма, защото всички магистрати са несменяеми. По негови думи това, което се случва, е по-скоро тричане на съдии, а не на прокурори.

Висш съдебен съвет дължи реакция и би трябвало да отбрани всеки магистрат, без значение дали е арбитър, прокурор или правосъден чиновник, посочи Гешев.
 Прокуратурата срещу закриването на спецправосъдието
Прокуратурата срещу закриването на спецправосъдието

Искането е чисто политическо и то от подсъдими и обвинени, правната комисия го одобри на първо четене

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР