Ще бъде предимно слънчево. Сутринта, на места главно в Дунавската

...
Ще бъде предимно слънчево. Сутринта, на места главно в Дунавската
Коментари Харесай

Ще бъде предимно слънчево

Ще бъде най-вече слънчево . Сутринта, тук-там основно в Дунавската низина и по високите западни полета, ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, който вечерта, в Северна България ще се усили. Максималните температури ще са сред 0° и 5°, в София - към 1°.



Национален институт по метеорология и хидрология

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 3° и 6°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, който вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 1°, на 2000 метра – към минус 5°.

В петък (12 януари ) с сдържан до мощен вятър, в западната половина от страната от северозапад, в източната - от североизток, още веднъж ще нахлува леден въздух. Облачността ще е променлива, над Източна България и планинските региони по-често забележителна, на обособени места там ще превали слаб сняг.

В събота (13 януари) ще бъде студено , минималните температури отново ще са тук-там до към -10°, а дневните - към нулата. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Облачността ще е променлива, без основни превалявания.

В края на тази и началото на идната седмица следва стопляне . Това изясни синоптикът Анастасия Стойчева, началник " Метеорологични прогнози ” на Национален институт по метеорология и хидрология, пред NOVA.

Ще има обаче превалявания от дъжд , които тук-там ще минават в сняг

По думите на Стойчева  при ниски температури и мощен вятър е рисково да се излиза неопитен в планината поради чувството за по-голям мраз, заледяванията и други фактори.

Най-ниските температури през януари се чака да бъдат сред -13° и -8° , по Черноморието - към -3° , а най-високите - сред 13° и 18°. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР