Ще бъде предимно слънчево, но следобед от запад облачността ще

...
Ще бъде предимно слънчево, но следобед от запад облачността ще
Коментари Харесай

Топло време с максимални температури между 13° и 18°

Ще бъде най-вече слънчево, само че следобяд от запад облачността ще стартира да се усилва и до вечерта над цялата страна ще е най-вече облачно. Ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа сдържан и мощен южен вятър.

 

По Черноморието ще е слънчево, само че в утринните часове видимостта ще бъде понижена. Привечер и през нощта облачността ще се усили, само че ще е без превалявания. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Преди обяд над планините ще е най-вече слънчево, само че следобяд от запад облачността ще стартира да се усилва. До вечерта ще е забележителна, само че единствено на обособени места в масивите от Западна България ще стартират превалявания от дъжд. Ще духа сдържан и мощен южен вятър. Максималната температура на 1200 м ще е към 9°, на 2000 м - към 2°.

 

През идващите дни ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде сдържан, с него ще проникне релативно леден въздух и температурите ще се намалят с 4-5 градуса. Във вторник има нараснала възможност тук-там преваляванията да са обилни по количество, а в сряда и четвъртък ще са на по-малко места и по-слаби. В планините над 1500-1600 метра ще вали сняг.

В петък над североизточната половина от страната ще има обилни разкъсвания и понижения на облачността до най-вече слънчево време. Над югозападната ще има повече облачност, тук-там и слаби превалявания. Вятърът ще отслабне. Минималните температури ще бъдат към нулата, а оптималните в множеството места - сред 5° и 10°.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР