Ще бъде облачно и ветровито. Ще вали дъжд, в Предбалкана

...
Ще бъде облачно и ветровито. Ще вали дъжд, в Предбалкана
Коментари Харесай

Опасно време в следващите 48 часа: Снежни виелици в цялата страна

Ще бъде облачно и прохладно. Ще вали дъжд, в Предбалкана и по високите полета на Западна България сняг, само че с понижението на температурите денем и през нощта против четвъртък дъждът в цялата страна ще премине в сняг.

Значителни ще бъдат снеговалежите в Родопите, а през нощта против четвъртък в Предбалкана и Североизточна България. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър, който към края деня в Източна България ще стартира да се ориентира от север и в североизточните региони още ще се усили. Ще има виелици и навявания. Без дъжд ще се задържи съвсем през целия ден в северозападните региони от страната.

Към 14 часа температурите ще бъдат сред 2 и 7, в София към 2 градуса, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки Национален институт по метеорология и хидрология.

Жълт код е в действие за през днешния ден в цялата страна – има заплаха от снежни виелици, навявания, чакат се затруднения в трафика, допустимо е затваряне на пътища и планински проходи.



Във връзка с усложнената метеорологична конюнктура от Пътна полиция през вчерашния ден приканиха да не се потегля на път без квалифициран за зимата автомобил. Всяка една кола да има задоволително гориво, подобаващи гуми, първокласен антифриз, благонадежден батерия, вериги, въже, аварийна гума, лопатка, а водачите да имат фенерче и зареден мобилен телефон.

Цялата техника е в подготвеност поради упования снеговалеж
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР