Ще бъде облачно и с валежи от дъжд и снягПрез

...
Ще бъде облачно и с валежи от дъжд и снягПрез
Коментари Харесай

НИМХ: През следващото денонощие времето ще се влоши


Ще бъде облачно и с превалявания от дъжд и сняг

През идващото денонощие времето ще се утежни . Под въздействие на средиземноморски циклон ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

През нощта против понеделник преваляванията ще се усилят и в Родопската област и Югоизточна България количествата ще са обилни. Минималните температури ще са най-вече сред минус 3 и 2 градуса, а оптималните - от 0-4 градуса в северозападните, до 8-12 градуса в югоизточните региони от страната. В планините ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от сняг. Привечер тук-там в Родопския масив количествата ще са обилни.

В  понеделник  сутринта в западната половина от страната, като се изключи крайните югозападни региони, снеговалежите ще продължат, на изток ще вали дъжд. Количествата ще са обилни. Около обяд от югозапад преваляванията ще отслабват и стопират.

Във  вторник и сряда  страната ще попадне в предната част на нов средиземноморски циклон. През първия ден вятърът ще се ориентира от югоизток, ще се усили и температурите ще се покачат – оптималните ще бъдат сред 5 и 10 градуса, в Горнотракийската равнина и източните региони до 14-16 градуса. След краткотрайно прекъсване на преваляванията от югозапад те още веднъж ще се засилват и през нощта против сряда и в сряда ще обзет страната.

В по-голямата й част ще вали дъжд, в Северозападна България преди обяд ще вали сняг, който след обяд ще премине в дъжд. Очакват се обилни превалявания, тук-там в Южна България, съпроводени с гръмотевици.

Каква е прогнозата за вашия район може да видите  ТУК.

 

Нова тв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР