Ще бъде назначен нов ветеринар, който да следи случая с

...
Ще бъде назначен нов ветеринар, който да следи случая с
Коментари Харесай

МВР ще проверява укриват ли се животни заради чумата

Ще бъде назначен нов ветеринар , който да следи случая с чумата по дребните преживни животни, открита в Болярово . Това стана ясно след изключително съвещание на спешния щаб нощес. Експертите са безапелационни, че умъртвяването на заболелите преживни ще продължи. Кога тъкмо – ще бъде конкретизирано на по-късен стадий.

Новоназначеният експерт ще би трябвало да вземе втора проба за разбор от животните там. Наред с ограниченията за ограничение на болестта ще бъде проведена и разяснителна акция измежду стопаните , която да даде повече изясненост от нуждата от евтаназия. След появилите се информации за укриване на животни от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че ще се правят нужните инспекции.

Чума по дребните преживни животни в България има , няма подозрение за това, а ограниченията, които  Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) е подхванала са в сходство със законодателството на Европейски Съюз – заключи от своя страна експертната задача на Европейската комисия, която посети България през миналата седмица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР