Ще бъде направено мащабно представително и обобщаващо проучване, което да

...
Ще бъде направено мащабно представително и обобщаващо проучване, което да
Коментари Харесай

Правят мащабно имунологично тестване в Бургас

Ще бъде направено огромно представително и обобщаващо изследване, което да покаже степента на построения имунитет против COVID-19 в Бургас. За задачата ще бъдат обезпечени сред 3000 и 5000 теста за антитела, точната численост още се прецизира. Това оповестиха от Общинския действен щаб за битка с ковид след завършилото съвещание през днешния ден.

Дизайнът и методологията на изследването ще изготвят деканът на Медицинския факултет в Бургас доцент Цветан Велинов и негови сътрудници. За осъществяването на тази задача е даден едноседмичен период, защото е нужно прецизиране на таргет групите. Същинското тестване ще бъде проведено и извършено от Регионалната здравна ревизия в града през първата половина на юни.

Така при започване на летния сезон Бургас ще разполага с едно представително проучване, което да му даде основанието да се популяризира като сигурна дестинация и безвреден за посещаване и отмора район. То ще бъде предоставено и на хората от туристическия отрасъл, сподели кметът Димитър Николов. Той сподели, че сходна реклама сега си вършат доста страни и райони в Европа, само че единствено на думи.

Само 5,57% в Банско са построили антитела

Когато скоро Бургас излезе със свое обръщение към туристите, то ще е подкрепено с резултатите от това представително проучване. Отговорите, които се чакат от него, са свързани с разпространяване, рискови групи, какъв брой хора са образували антитела. Мащабното тестване ще покаже какъв брой ефикасни са били поредицата от ограничения в Бургас и накъде да бъдат ориентирани напъните при сходни рецесии отсега нататък, в случай че ги има. То ще е потребно като реклама на регионалния град и района, защото всеки лев от туризъм е значим за локалната стопанска система в тази сложна година. Ще е потребно и като научно проучване, добави кметът. Той осведоми, че дни подред в града няма регистриран нов случай на инфектиран с ковид.

Настанените в Инфекциозно поделение на УМБАЛ пациенти са трима, всичките в положително положение, заяви шефът на болничното заведение доктор Бойко Миразчийски. Той сподели, че упованията са Бургас скоро да се освободи напълно от дейни случаи.

С днешна дата 1815 са поставените под карантина в региона, 740 в общината. С добър ритъм върви тестването на личния състав в бургаските детски градини, преди да се върне на работа. Вече 600 души са тествани по ПиСиАр методиката по разпореждане на кмета Николов.

УМБАЛ Бургас и Спешно поделение са заредени с всичко належащо за застраховане на работата им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР