Ще бъде направена проверка на място за извършената сеч в

...
наводнения, КарловскоБългария1000 доброволци и 100 военнослужещи продължават да помагат след наводненията в КарловскоБългарияПродължава разчистването на наводнените села в Карловско, държавата ще осигури временни жилища на пострадалитеИзбор на редактораЛицемерна е грижата на министъра на културата за Тютюневия град в ПловдивБългарияПодобрява се ситуацията в ПодбалканаБългарияМинеков по спешност в Пловдив заради събарянето на тютюневи складовеБългарияПротест-блокада на Министерски съвет тази вечер заради преговорите с „Газпром“ВАШИЯТ КОМЕНТАР Отказване на отговораМоля въведете коментар!Моля въведете името си тукЗапомни ме при следващ коментарОще от: България, На фокус, Начало, ТопновинаЕврокомисията предлага таван на цената на руски газ и на приходите от електропроизводство07.09.2022, 14:431000 доброволци и 100 военнослужещи продължават да помагат след наводненията в Карловско07.09.2022, 14:11Лондон, Великобритания
Коментари Харесай

Проверяват за незаконна сеч след бедствието в Пловдивско, обявиха и помощ за засегнатите места

Ще бъде направена инспекция на място за осъществената сеч в горите в Пловдивско, сподели през днешния ден служебният министър на вътрешните работи след съвещанието на Министерския съвет, отдадено на огромните наводнения в редица обитаеми места. Проверката има ли противозаконна сеч ще бъде осъществена на следващия ден от представители на полицията, прокуратурата, земеделското министерство, както и на локалната власт и медиите. Ще бъдат взети и ограничения в помощ на потърпевшите.

Общините, наранени от наводнения, ще бъдат освободени от възнаграждение на такса „ боклук “, която все още е 95 лв. на звук. Още през днешния ден ще бъде издадена заповедта за това, сподели Росица Карамфилова, длъжностен министър на околната среда и водите.

Работи се за възобновяване на водоподаването към обитаемоте места. Чака се и стартиране на електричеството. След това ще бъдат разказани вредите по водопроводната мрежа, с цел да бъдат възобновени, сподели служебният министър на районното развиване Иван Шишков. Той отбелязва, че първо би трябвало да бъде възобновена водопроводна мрежа и чак по-късно – да бъдат построени отначало пътищата.

Министерството на земеделието планува помощ по Програмата за развиване на селските региони, сподели министърът на земеделието Явор Гечев. Ще се желае позволение от Европейската комисия засегнатите села от Карловска област да бъдат върнати в обсега на програмата.



„ Днес, по искане на кмета на община Карлово, Министерският съвет одобри решение, по силата на което освободи минерална вода в поисканите количества и консервирани храни за бедстващото население на територията на общината. Тези помощи още през днешния ден ще бъдат доставени на жителите, които се нуждаят от тях “, уточни вътрешният министър Демерджиев.

На 15 септември от 14:00 часа пък ще бъде извършено съвещание на Комисията по бедствия и повреди, управлявана от Демерджиев, с цел да бъдат изслушани настояванията на общините.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР