Ще бъде направен сериозен опит за отстраняване на главния прокурор.

...
Ще бъде направен сериозен опит за отстраняване на главния прокурор.
Коментари Харесай

Проф. Вълчев: Сметките, че този ВСС ще може да избере нов главен прокурор са без кръчмар

Ще бъде изработен сериозен опит за премахване на основния прокурор. Сметките, че този Висш съдебен съвет ще може да избере нов основен прокурор са мощно надценени и криви, тъй като и освобождението и назначението стават с укази на президента. Това съобщи деканът на Юридическия факултет на СУ " Св. Климент Охридски " проф. Даниел Вълчев.

Според професора този Висш съдебен съвет, който по думите му е с от дълго време изминал мандат, няма каквито и да е учредения да прави огромни промени в правосъдната система.

„ Има огромно запрашаване в атмосферата, купеста облачност и на доста места ще вали с гръмотевици “, по този начин сбито отговори на въпрос за случилото се във вчерашния ден – изявленията на основния прокурор Иван Гешев и заместник-главния прокурор Борислав Сарафов.

„ Това, което се случва, демонстрира огромният проблем на българската правосъдна система, а не персонално с основния прокурор. Смяната на човек от един пост в никакъв случай не взема решение проблемите в една система “, съобщи проф. Даниел Вълчев.

По думите му методът на предложение и избор на основен прокурор не е добре фиктивен в Конституцията.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР