Ще бъде ли спасен летният сезон? В последната седмица у

...
Ще бъде ли спасен летният сезон? В последната седмица у
Коментари Харесай

Ваксинациите - ключ към спасяването на летния сезон, твърдят от Борда по туризъм

Ще бъде ли избавен летният сезон?

В последната седмица у нас нашумя един нов сюжет. Оказа се, че към 2 000 български туристи може да останат без отмора в Гърция през идващите дни. Причината - най-големият гръцки туроператор " Музенидис - травел " няма да прави резервации до 31 юли.

Има ли по какъв начин да сме сигурни, че проектите ни за отмора ще се осъществен и съумява ли туристическият бранш у нас да си стъпи на краката след рецесията?

" След COVID-19 процесът на възобновяване на промишлеността ще бъде сложен. По данни на Световната организация по туризъм, секторът ще се възвърне изцяло едвам в краят на 2024г. Можем да призовем нашите другари да бъдат изключително деликатни и да застраховат пътуванията си ”, съобщи в студиото на NOVA Поли Карастоянова - изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм.

Тя прибавя, че инспекцията на определения от наш туроператор е сложна.

" Тук значимо е качеството на услугата и репутацията. Когато те са високи се резервира лоялна група на сътрудници и клиенти ”, изясни Карастоянова.

  " Ваксинацията е ключът към възобновяване на туризма освен в България, а и в международен проект. Туризмът се явява като механизъм за две доста значими цели. Здравната предварителна защита и насърчаването на икономическото ползване ”, съобщи тя.

Министерството на здравеопазването да позволи на непознати жители да идват в България за безвъзмездна имунизация. Това оферират от Националния ръб по туризъм по отношение на изтичащия период на валидност на избрани партиди ваксини против Covid-19.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР