Ще бъде ли летният туристически сезон през 2022 г. по-лош

...
Ще бъде ли летният туристически сезон през 2022 г. по-лош
Коментари Харесай

Ще бъде ли летният туристически сезон през 2022 г. по-лош от този през 2020-а?

Ще бъде ли летният туристически сезон през 2022 година по-лош от този през 2020-а, когато Коронавирус пандемията затвори целия свят?

Туроператори от Германия към този момент анулираха стратегиите си за България, тъй като страната ни е считана за рискова дестинация, съобщи bTV

Какви са настройките по Южното Черноморие и по-специално в курорта " Слънчев бряг "?

Собственичката на един от хотелите там, който разполага с 220 стаи – Галина Танева сподели, че все още сезонът върви добре и към този момент има резервации. Стартът на сезона е на 1 май с туристи от Полша и Англия.

Предвид на протичащото се сред Русия и Украйна сигурно се знае, че тази година не може да се разчита на съветските туристи, които другояче са доста в нашата страна.

Галина Танева обаче е оптимист и се надява на сполучлив летен сезон, а работата им да бъде спокойна.

" До преди експлоадирането на военния спор в Украйна пазари като Чехия, Полша и Румъния вървяха с резервации с равнищата към равнищата през 2019 година На този стадий огромна част от резервациите са на пауза. Надяваме се на завръщане на туристите от Англия. Също по този начин се надяваме на тези от Израел, които отсъстваха две години ", сподели Христина Славова от Бургаската районна туристическа камара.

По думите ѝ не може да се приказва за всеобщи отводи от резервации у нас. Засега не може да се каже и какъв брой от хотелите няма да отворят тази година. Знае се обаче, че 20-30% от детските лагери няма да отворят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР