Ще бъде ли iPhone 15 със същия конектор, с който

...
Ще бъде ли iPhone 15 със същия конектор, с който
Коментари Харесай

Как iPhone ще се сдобие с USB-C - по Apple-ски

Ще бъде ли iPhone 15 със същия конектор, с който са всички други смарт телефони - USB-C? Или Apple ще изчакат още година и ще оставят флагмана си с " античния " към този момент Lightning?

От 1 януари 2024 година всички устройства в Европейския съюз би трябвало да са със стандартизирания конектор, който към този момент има разнородни стандарти за зареждане и транспорт на данни. Но обичайно iPhone излиза през септември, а стига да е създаден преди 2024-та, новият модел ще може да се продава в Европейски Съюз. 

Макар че е допустимо компанията в Купертино да " изхитрува " по този метод, съгласно множеството специалисти екипът на починалия Стийв Джобс в действителност се готви да премине към новия конектор. Lightning освен не е харесван от регулаторите - той не позволява модерното към този момент свръхбързо зареждане.

С USB-C обаче е допустимо да забележим iPhone 15 със 100 вата зареждане, да вземем за пример. Или с лекост да се свърже към външен екран.

Възможно е обаче Apple да извади различен остарял трик - така наречен MFI, Made for iPhone или " Направен за iPhone " стандарт. Това е способ на компанията да заключва някои нови благоприятни условия - да вземем за пример в този случай бързо зареждане или по-бързо прекачване на данни - единствено за кабели с лиценз. А всеки, който желае да употребява общоприет кабел, ще получи най-вече общоприетите 20W зареждане.

Добрата вест е, че към този момент Apple не са правили този опит с iPad, който към този момент има USB-C конектор от няколко години. А и даже да опитат, е евентуално европейските регулатори да пресекат сходни трикове - които са чисто софтуерни и могат да се изключат с ъпдейт.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР