Ще бъде извършена проверка на строителните работи около къща паметник

...
Ще бъде извършена проверка на строителните работи около къща паметник
Коментари Харесай

Проверяват строителство до емблематична сграда в центъра на Варна

Ще бъде осъществена инспекция на строителните работи към къща монумент на културата на бул. " Сливница " 20. Това разгласи кметът на Варна Благомир Коцев в профила си в една от обществените мрежи.

Става въпрос за остаряла аристократична къща, която до неотдавна беше банка, а в този момент е част от прочут варненски ресторант. Обектът е ограден със строителни пана.

„ Там се прави ремонт и се построява преместваем обект - лятна градина. Това става в двора на къща, която е монумент на културата. С това обаче ще се скрие изцяло красивата ѝ фасада. Разпоредих инспекция на градежа - дали дава отговор на строителните бумаги, издадени от Министерството на културата и общината, и замяната на строителните пана с винили с визуализации на бъдещия обект, които да не загрозяват пешеходната улица “, уточни Коцев.

Кметът разгласи, че още в първия работен ден на новата година ще стартира процедура за цялостно автоматизиране на осветлението в града, основаване на стандарти за качество на употребяваните материали и съставни елементи, както и за унифицирането им. Подновяването на договорите с компаниите за осветяване ще бъде обвързвано с замяна на некачествените съставни елементи и остарели технологии с по-модерни, диодно осветяване с идентичен набор и мощ на светлината и използването на автоматизирани умни системи за ръководство. Електрическите табла ще се заключват и ще се следят с видеокамери.

До решението на кмета се стигнало след осъществена от него инспекция на осветлението в Морската градина, Оказало се, че там към 30% от лампите не светят, 30% едвам мъждукат, а останалите светят с друг набор и предавана светлина. Причината била непозволена интервенция в контролните табла, в които часовникът съзнателно е бил дислокиран и надъхан на лятно време, тъй че лампите да светват в доста по-късен час. Освен това договорът със обслъжващата компания изтичал през днешния ден, 31 декември, и те към този момент нямали ангажимент да поддържат осветлението, за което никой от съответния отдел в общината не е уведомил управлението на администрацията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР