Ще бъде груба грешка, ако премиерите Борисов и Заев изиграят

...
Ще бъде груба грешка, ако премиерите Борисов и Заев изиграят
Коментари Харесай

Радев: Ще бъде груба грешка, ако Борисов и Заев подпишат нова пожелателна декларация

Ще бъде груба неточност, в случай че министър председателите Борисов и Заев изиграят някакъв спектакъл за пред публиката и подпишат една нова пожелателна декларация без ясни критерии. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев, съобщи организация „ Фокус “.

„ Правителството години наред излъчваше великодушни обещания за безусловна поддръжка за участието на Северна Македония в Европейски Съюз. Резултатът го виждаме през днешния ден. Твърде късно държавното управление се сети, че би трябвало да отстоява националният интерес и за това точно изпадна в изолираност ", сподели още Радев.

„ След несполучливия опит на държавното управление да убеди нашите европейски сътрудници, че изискванията на нашата рамкова позиция, призната с консенсус в Народното събрание, би трябвало да бъдат заложени в преговорната рамка, по тази причина в този момент ще бъде груба неточност в случай че министър председателите Борисов и Заев изиграят някакъв спектакъл за пред публиката и подпишат една нова пожелателна декларация, какъвто е и договорът от 2017 година - без ясни критерии, без механизми за верификация и без измерителни за осъществяване ", акцентира Радев.

„ Ние имаме максимален интерес нашите братя от Северна Македония да получат своята европейска вероятност и тъкмо за това би трябвало да изчакаме да се успокоят страстите, да се въоръжим с самообладание за един открит спокоен диалог, тъй че да забележим доста ясно позициите на двете страни и да не се изкушаваме за бързи решения с реплика на успех за европеизмът от една страна и на конструктивизма в двустранните връзки от друга ", добави той

Бюджетът е разоряващ и неговата философия е „ след мен и потоп “, сподели президентът по настоящата тематика за Бюджет 2021.

„ Бюджетът освен, че не е реален, само че и е към този момент несъответстващ на настоящите действителности. Да не приказваме за провокациите, които ни чакат през 2021 година. Ако сравните методът на българското държавно управление към тези провокации с метода в другите страни, ще си отговорите на въпроса за какво ние сме на последно място в Европа и за какво тази разлика сред нас и другите страни продължава да пораства ", уточни президентът.

„ Следващият кабинет ще бъде подложен в извънредно неподходяща обстановка - опоскана хазна, банкрутирали семейства и бизнеси, липса на доходи, нула промени и обществени напрежения, тъй като приходите в този бюджет няма от къде да дойдат, а обществените разноски ще бъдат спрени. Този бюджет ни въвлича във от ден на ден държавни задължения при все по-неконкурентна стопанска система ", акцентира Радев.

Той сподели, че няма, случай президент да наложи несъгласие на бюджета, само че ръководещите би трябвало да мисли какво ще стане със страната след тяхното ръководство.

Конституцията на ръководещите завърши още по-срамно, в сравнение с стартира. Това сподели президентът Румен Радев.

„ Фарсът, който се изигра, е едно от най-грозните похищения върху конституционализма в историята на България. Премиерът употребява Конституцията само да завоюва още някой месец на власт с една цел – те да вършат изборите по тяхната система. Но това, което става в българския парламент, методът към Конституцията, това е скандал “, сподели още Радев.

„ От държавното управление и специалистите разбрахме, че няма потребност от никакви ограничения и в същия ден разбрахме, че би трябвало доста строги ограничения. Въпросът е на баланс. Когато се постановат строги ограничавания, които изискват здравните специалисти, би трябвало в този пакет да се залагат съответните обществени и стопански ограничения, а не когато внезапно решиш да налагаш строги здравни ограничения, тогава да започваш да мислиш каква обществена и икономическа поддръжка ще дадеш “, добави Радев по отношение на ограниченията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР