Ще бъде една закономерност, ако спечелим домакинството за Зимните младежки

...
Ще бъде една закономерност, ако спечелим домакинството за Зимните младежки
Коментари Харесай

Красен Кралев: Витоша ще стане нормална ски зона, надявам се природозащитниците да не попречат

" Ще бъде една причинност, в случай че спечелим семейството за Зимните юношески олимпийски игри. Част от тези средства ще бъдат подсигурени от МОК. Най-важното за всички българи е, че това ще даде подтик на зимния туризъм в София. Категорично - Витоша ще бъде оправена. Няма друга столица, която да разполага с планина на 30 минути от своя центъра ". Това съобщи пред БТВ спортният министър Красен Кралев.

" Имаме съвършени условия за спортовете, които ще бъдат на закрито. За кънки бяганията би трябвало да се заледи един от стадионите. Там вложенията няма да излязат над милион лв.. На Боровец ще бъде направена една шанца, там ще се организира и ски бягането. Оценката, за въздействието на тези Игри, ще бъде голяма за туризма и стопанската система на София и Боровец. Излишно е да кажа какъв ще бъде имиджът, който България ще завоюва ".

" България дава отговор на условията. Не мисля, че ще има проблеми с природозащитниците за Витоша, тъй като публичното мнение е едно. Ще чакаме поддръжка от вложителите в Боровец. Общественият интерес е изрично в поддръжка на това Витоша да стане естествена зона за ски и зимен туризъм ".

" Не знам кои са другите ни съперници за Олимпиадата. Решението се взима на Изпълком. Тук няма потребност от акция, лобиране, надалеч по-простички са нещата. Имаме огромен късмет, просто би трябвало да си напишем домашното. Инвестицията не е огромна. Нямаме проблеми с организацията. В началото на пътя сме. Това е лъжица за нашата уста. Решението би трябвало да бъде взето през 2021, само че аз желая да бъде ясно през 2020, с цел да имаме вероятно време за по-дълга подготовка ". /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР