Ще бъде добре, ако успеем до края на 2018 г.

...
Ще бъде добре, ако успеем до края на 2018 г.
Коментари Харесай

Вучич: Под 5% шансове да решим Косовския въпрос


Ще бъде добре, в случай че успеем до края на 2018 година да разплетем Косовския възел, само че не съм оптимист, че е допустимо постигането на взаимно допустим контракт с албанците. Това съобщи сръбският президент Александър Вучич в изявление за „ Вечерни новости “.

“Продължавам да считам, че възможностите ни за взаимно задоволително съглашение са под 5 на 100. Същото се отнася и за контракта вътре в самата Сърбия посред ни. На процедура този въпрос не е допустимо да бъде решен без Великите сили “, сподели Вучич.

Според него изискването за отлепването от мъртвата точка е положителната воля както на сърбите, по този начин и на албанците. Историческо събитие ще бъде да реализираме контракт с албанците без спорове.

„ Ще бъда доста горделив с политическото си завещание, в случай че реализираме контракт без значение от това по какъв метод ще бъда съден в днешно време, тъй като е значимо по какъв начин ще бъда тълкуван в бъдеще “, добави сръбският президент Вучич.

Косово разгласи самостоятелност през февруари 2008 година и тя е приета от съвсем всички страни-членки на Европейски Съюз и Съединени американски щати. Основно изискване за приемането на Сърбия в Европейски Съюз е признаването на Косово от Белград. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР