Ще бъдат запазени въглищни мощности, тъй като те са необходими

...
Ще бъдат запазени въглищни мощности, тъй като те са необходими
Коментари Харесай

Денков: Въглищните мощности ще бъдат запазени, не сме сложили кръст на ядрената енергетика

" Ще бъдат непокътнати въглищни мощности, защото те са нужни като базови мощности за България, само че в това време би трябвало да мислим и за изработката на действителните стъпки за въвеждането на новите технологии по този начин, както се вкарват в другите страни. Това е бъдещето на енергетиката в България ", сподели министър председателят Николай Денков в Народното събрание. Важно е преходът да стане по равномерен метод, на стадии, без да бъде за сметка на хората, които ще бъдат наранени от него и добави, че работят по това, добави той. 

Комплектът документи, който би трябвало да се приготви и изпрати към Европейска комисия, е с краен период септември, подложен от държавното управление. Той ще включва промени в проекта за възобновяване, новата част REpowerEU, която би трябвало да се добави и третата част - териториалните проекти. 

" Трябва да рестартираме процеса във връзка с предоговарянето с Европейска комисия за енергийният преход. Първият стадий е да има ясна, софтуерно, икономично и екологично обоснована идея по какъв начин той може да бъде изработен във времевата рамка, която имаме от няколко години до 2026 година Тази седмица текат механически диалози сред Европейска комисия и Министерството на енергетиката на база на няколко оферти, които сме подготвили. Ако те бъдат признати, незабавно по-късно тази идея ще бъде разисквана със засегнатите райони ", изясни ученият.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР