Ще бъдат връщани пари на деца до 10 години, купили

...
Ще бъдат връщани пари на деца до 10 години, купили
Коментари Харесай

Връщат пари на деца до 10 години, купили карта за столичния градски транспорт

Ще бъдат връщани пари на деца до 10 години, купили карта за столичния градски превоз. 

" От през днешния ден картата за една линия от столичния градски превоз още веднъж е в продажба. Това е допустимо откакто през февруари сътрудниците в общинския съвет поддържаха предлагането ми да се върне един от най-предпочитаните от жителите пътни документи. Няма смяна в цените - поименната месечна карта за наземен превоз е още веднъж 23 лв., а неперсонализираната 28 лв. ", заяви ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Вече месечните училищен, студентски и докторантски карти за наземен превоз ще са на цена 6.90 лв. до края на годината. След разпореждане на Министерски съвет, децата до 10 години могат да пътуват гратис в градския превоз. Затова всички купили абонаментни карти за деца до 10-годишна възраст могат да получат парите си назад на касите на Центъра за градска подвижност.

" Напомням, че с решение на съвета, от септември 2022 година, се предлага годишна карта за цялата градска мрежа за всички младежи до 26 години на стойност 250 лв.. От началото на годината над 7 милиона са продадените електронни билети за пътешестване в градския превоз. Най-предпочитан е билетът 30+. До 10% от хората, които употребяват този билет, се прекачват на друго транспортно средство в границите на 30 минути. Безспорно това е цифрова гражданска война ", уточни още Георгиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР