Ще бъдат тествани двете новородени бебета от АГ-отделението на ловешката

...
Ще бъдат тествани двете новородени бебета от АГ-отделението на ловешката
Коментари Харесай

Две новородени имали контакт с медицинска сестра, болна от COVID-19

Ще бъдат тествани двете новородени бебета от АГ-отделението на ловешката болница, имали контакт с здравната сестра, която е с позитивен резултат за ковид, заяви шефът на лечебното заведение доктор Румяна Нановска. През последните два дни бяха доказани два случая на позитивни проби за COVID-19 в неонатологичното поделение в МБАЛ "Проф. доктор Параскев Стоянов " в Ловеч - на доктор и здравна сестра.

По думите на доктор Нановска половината личен състав са с негативни проби, а резултатите на останалите се чакат до часове. Предприети са незабавни ограничения със започване на последна стерилизация, като отделението е затворено за 24 часа, т.е. до 19.00 часа през днешния ден. Настанените все още там четири бебета се обслужват от личния състав с потвърден негативен резултат.

Новите случаи се пренасочват към лечебно заведение в Плевен. Всяка работна промяна в отделението рапортува за здравословното си положение, като даже тези с незначителни недоволства ще бъдат връщани у дома, сподели доктор Нановска.

Според нея медицинските лица са се заразили отвън болничното заведение. Тя добави, че достъпът на пациентите до лечебното заведение е свободен, а свижданията са неразрешени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР