Ще бъдат разпитани свидетели и вещи лицаОкръжен съд-– Русе даде

...
Ще бъдат разпитани свидетели и вещи лицаОкръжен съд-– Русе даде
Коментари Харесай

Отложиха делото за убийството на Ери Пехливанян

Ще бъдат разпитани очевидци и движимости лица

Окръжен съд-– Русе даде ход на разпоредителното съвещание по делото за убийството на аптекарката Еранухи Пехливанян и го отсрочи за 27.02.2023 година за разпит на очевидци и движимости лица.

След снемане самоличността на подсъдимите, съдът одобри за взаимно разглеждане цивилен иск от сестрата на убитата жена за сумата от 100 000 лева, както и от брачна половинка и сина ѝ за по 250 000 лева неимуществени вреди. За доказване на породените им страдания, душевни болки и премеждия, потърпевшите лица помолиха да бъдат разпитани трима очевидци, оповестиха от съда.

Двамата подсъдими и техните бранители желаеха делото да бъде прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване (чл.371 т.1 от НПК), давайки единодушието си да не се организира разпит на 8 от посочените в обвинителния акт очевидци. Съгласно този текст от Наказателно-процесуалния кодекс, при постановяване на присъдата директно ще се употребява наличието на съответните протоколи за разпит на тези лица от досъдебното произвеждане.

Петчленният състав на Окръжен съд - Русе почете направените от страните претенции: позволи посочените от поверениците очевидци, утвърди изразеното от подсъдимите единодушие да не бъдат разпитвани 8 лица и дефинира да бъдат призовани за идващото правосъдно съвещание всички движимости лица, двамата очевидци на обвиняването, както и тези на потърпевшите.

Делото бе отсрочено за 27.02.2023 година от 10:00 ч.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР