Ще бъдат отпуснати средства за възстановяване на щетите от наводненията

...
Ще бъдат отпуснати средства за възстановяване на щетите от наводненията
Коментари Харесай

Правителството отпуска средства за възстановяване на щетите от наводненията

Ще бъдат отпуснати средства за възобновяване на вредите от наводненията от последните дни. Това заяви началникът на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Борисова.
„ Тази заран се организира среща в Министерския съвет с регионалните шефове на Смолян, Кърджали и Благоевград. Приети са доклади за ограниченията и дейностите за възобновяване и подкрепяне на потърпевшите жители. Решено е и по какъв начин да се действа отсега нататък. За пръв път първо вместо да се работи и след това да се заплаща, ще се вкара нов модел. Областните шефове бяха инструктирани, дружно с способените министерства в незабавен порядък да се показват отчети за нужните действия с разчетени цени. До края на седмицата да се реши какви са вредите и да бъдат отпуснати средства за възобновяване и създаване на срутените мостове ", уточни Бориславова.
Някои от регионалните шефове са показали на премиера Петков първични калкулации и числа.
"Заради новия модел, който се опитваме да въведем те ще би трябвало да добавят отчетите си. Така, че нямаме цялостната сума. Искаме да имаме цялостната информация за количествено-стойностни сметки и единични цени преди да стартира работата. Управителите ще би трябвало да показват своите сметки на специалистите, да бъдат разисквани с способените органи и тогава да бъдат отпуснати парите ", изясни Лена Бориславова.
По думите й има решение да се търси отговорност на лицата, които са правили рехабилитация на оборудванията през последните две години и макар ремонтите се е стигнало до случаите през последните дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР