Ще бъдат ли облекчени правилата в Германия за задължителното носене

...
Ще бъдат ли облекчени правилата в Германия за задължителното носене
Коментари Харесай

Благодарение на ваксинираните: Германия може да отмени епидемичната ситуация

Ще бъдат ли облекчени разпоредбите в Германия за наложителното носене на маски, за рестриктивните мерки на контактите и за имунизациите? Първата крачка натам към този момент е направена.

Шпан предлага анулация на епидемиологичната обстановка

Да се анулира в общонационален мащаб оповестената епидемиологична обстановка - за това моли немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан.
 Плановият банкет в лечебните заведения в София няма да стопира Плановият банкет в лечебните заведения в София няма да стопира
Плановият банкет в столицата няма да се стопира. Преструктурират се отделения. Това заяви шефът на СРЗИ доктор Данчо Пенчев след срещат...

Епидемия за цяла Германия беше оповестена през март 2020 година, когато Бундестагът реши, че разпространяването на ковид е придобило епидемиологични размери. Епидемичната обстановка беше продължавана на няколко пъти, като последното продължение изтича на 25 ноември тази година. Ако на национално ниво към този момент няма публична епидемиологична обстановка, държавното управление в Берлин и държавните управления в обособените федерални провинции получават назад пълномощията си да дефинират разпоредбите за носене на маски, съблюдаване на отдалеченост, за рестриктивните мерки на контактите сред хората и за обезпечаването на ваксини.

Предложението на здравния министър, огласено на срещата му с министрите от обособените провинции през вчерашния ден, идва в отговор на последните оценки на Института " Роберт Кох ". Специалистите от тази научна институция, която дава отговор за контрола над заразните заболявания в страната, са на мнение, че към този момент е спаднала заплахата от претоварване на здравната система с интензивни пациенти, тъй като процентът на имунизираните в страната доста е повишен. Учените от института от дълго време повтарят, че съвсем всички нови болести, а най-много тежките случаи на заболяване от Ковид-19, които допускат хоспитализация и интензивно лекуване, се записват при неимунизирани хора.

Изискванията за тест, ваксина или доказателство за преболедуване остават

В същото време здравният министър упорства в Германия и отсега нататък прецизно да се съблюдават разпоредбите за хигиената и дистанцията и да остане годно по този начин нареченото " тройно G-правило ", т.е. - в съответните обстановки от хората да се изисква документ, че или са преболедували, или са напълно имунизирани, или имат настоящ негативен тест. В това отношение не може да има цялостно връщане към нормалността, излиза наяве от думите на министъра.
 Увеличават болничните кревати за заболели от ковид Увеличават болничните кревати за заболели от ковид
" Увеличаваме Коронавирус леглата в столичните лечебни заведения. " Това сподели шефът на столичното РЗИ доктор Данчо Пенчев след среща с шефове на бол...

В момента броят на новите болести в границите на последните седем дни още веднъж нараства в Германия. Най-лошо е ситуацията в югоизточните райони на страната, където процентът имунизирани е най-нисък.

Вчера в Германия са регистрирани 6771 нови случаи на ковид - с 1800 повече от измереното във вторник предходната седмица. За едно денонощие 88 души са умряли след заразяване с Ковид-19, с което броят на умрелите доближи 94 716. От Института " Роберт Кох " оповестяват още, че до момента с ковид в страната са се заразили 4 384 616 души, а броят на излекуваните възлиза на 4 164 600.

 

Източник:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР