Ще бъдат изплатени по 70 лв. Великденски надбавки на част

...
Ще бъдат изплатени по 70 лв. Великденски надбавки на част
Коментари Харесай

Дават великденски добавки по 70 лева само на най-бедните пенсионери

Ще бъдат изплатени по 70 лева Великденски надбавки на част от пенсионерите. Пари ще получат единствено най-бедните, чиито пенсии са под 504 лева, заяви служебният министър председател Гълъб Донев.

В тази група попадат 1 милион и 2 хиляди български пенсионери. Това са повече от половината пенсионери в страната.

Това са пенсионерите с пенсии за застрахователен стаж и възраст; пенсионерите с инвалидни пенсии за трудова дейност; пенсионерите с пенсии, несвързани с трудовата активност, които се изплащат за сметка на държавния бюджет, включващи и наследствените пенсии от умрял родител; пенсионерите със обществена пенсия за старост; пенсионерите със обществена пенсия за неработоспособност, както и пенсионери, с пенсии от учителския пенсионен фонд.

„ Знаете, че правилото, който се ползва в целия Европейски Съюз е обществените ограничения да бъдат ориентирани към най-уязвимите групи. Без подозрение най-уязвими са възрастните хора, които получават пенсия под линията на беднотия “, разяснява служебният министър-председател Гълъб Донев.

Сумите ще бъдат изплатени при започване на идната седмица от Национален осигурителен институт по банков път или посредством пощенските станции в страната.

„ Средствата нужни за изплащането на тези великденски добавки са в размер на 72 млн. лв.. За някои анализатори обезпечаването на този запас е лесна работа. Уверявам Ви, че не е. Осигуряваме тези средства, макар рестриктивните мерки, които ни наложи 48-то Народно събрание, с помощта на икономисан финансов запас от служебното държавно управление през 2022 година “, разяснява още Донев

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР