Ще бъда най-щастлив, ако Мануела проговори. Мечтая това да се

...
Ще бъда най-щастлив, ако Мануела проговори. Мечтая това да се
Коментари Харесай

Бащата на Мануела: Ние не празнуваме Великден, не ме питайте как е дъщеря ми. Питайте Стависки. Аз мечтая да...

Ще бъда най-щастлив, в случай че Мануела проговори. Мечтая това да се случи, тъй като имаме толкоз доста какво да си кажем. Ако се случи – ще е най-щастливият ден в моя живот след нейното раждане. Това сподели бащата на Мануела Горсова Красимир, представен от „ Телеграф “, съобщи Блиц.

На 2 ноември Мануела ще стане на 29 години. Младата жена към този момент съвсем 11 години е в будна кома, откакто на злощастния 5 август 2007 година международният първенец по фигурно пързаляне Максим Стависки блъсна пийнал с джипа си „ Хамър “ автомобила, в който пътуваше Мануела с приятеля си Петър Петров.

Младежът почина, а 18-годишната Мануела бе премазана, само че оцеля по знамение, Инцидентът стана на един от завоите край река Ропотамо, покрай Приморско, придобил по-късно прозвището завоят:Стависки “. Мануела прекара дълго и скъпо лекуване в клиника в Израел, след което рехабилитацията ѝ продължава у нас.

„ Получава най-хубавото лекуване, което може да има в нашата страна. Всеки ден се поставят грижи за нея. Лекарите и рехабилитаторите доста я обичат. Правят го от сърце, за което доста им благодаря. Сигурен съм, че един ден ще се оправи “, разяснява татко ѝ. Мъжът през всичките тези години по този начин и не е съумял да се съвземе. Целият му живот е отдаден на това Мануела един ден да се излекува изцяло и още веднъж да е пълностоен човек.

„ Има минимално усъвършенстване. Напредва, само че доста постепенно. Лекарите споделят, че схваща 90% всичко. Все още обаче не може да приказва. Комуникираме с очи. Затваря ги веднъж с цел да, да пъти за не,. Много желая да проговори. “, споделя с тъга покрусеният родител. Горсов показа, че обмисля рехабилитацията на Мануела да продължи в Испания.

„ Още нищо съответно, само че мислим да я отведем там. Сигурен съм, че ще се усъвършенства “, споделя бащата. Въпреки че е Великден, за фамилията няма празници – към този момент 11 години не честват нищо.

„ Ние не честваме празници, само посреща, е рождения ѝ ден. Тази година ще стане на 29 години “, изясни Горсов.

„ Въпреки светлия празник аз желая да попитам по какъв начин се усеща индивидът, който ѝ аргументи това. Ние даже не загатваме името му у дома. За нас тпой не съществува “, допълня с мука родителят.

„ Много хора ме корсар по какъв начин е Мануела, само че аз приканва, публицистите да попитат Максим Стависки – Как е Мануела! “, прикани Горсов. Той разкри, че фигуристът не е оказал помощ с безусловно нищо. Платил е единствено това, което е бил наказан от страната, само че нищо повече.

„ Аз няма да повеждам каузи против него. Нека Господ да го съди. Той изтърва момента, в който трябваше да помогне на Мануела “, показа още бащата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР