Щатският долар уверено се изкачва до многомесечни върхове спрямо други

...
Щатският долар уверено се изкачва до многомесечни върхове спрямо други
Коментари Харесай

Доларът уверено се покачва

Щатският $ решително се изкачва до многомесечни върхове по отношение на други съществени валути в сряда, откакто ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл сподели предходния ден, че може да се наложи темпът на повишение на лихвените проценти да бъде интензивен и нараснал повече от предстоящото.

По време на азиатската сесия през днешния ден сутринта доларовият показател се увеличи с 0,2% до връх за повече от три месеца при стойност от 105,86 пункта.

В азиатската сесия щатският $ нарастна с с 0,28% и се търгува до на тримесечен връх от 137,51 йени за $.

Към 10:05 часа българско време общата европейска валута поевтинява с 0,% и разменният курс спадна до двумесечно дъно от 1,0528 $ за едно евро.

Британската лира стерлинг губи от цената си 0,10% и се търгува на пазара на равнище 1,1816 $ за един паунд.

Шведската и норвежката крона, китайският юан, както и валутите на Австралия и Нова Зеландия също поевтиняха по отношение на щатския $ до многомесечни дъна.

Говорейки пред Сената във вторник, Пауъл сподели, че последните данни демонстрират, че стопанската система на Съединени американски щати е по-силна от предстоящото, тъй че темпът на повишение на лихвите би трябвало да се форсира.

Днес в 15 часа ще стартира речта на Пауъл пред Конгреса. Преди това в 10 часа ще приказва президентът на ЕЦБ Кристин Лагард, а в 09.30 часа - Свати Дхингра, член на Комитета по паричната политика на Bank of England.

След вчерашното изказване на Пауъл търговците надвишиха прогнозите за динамичността на лихвените проценти на Фед. Сега те чакат нарастване от 50 базисни пункта през март със 70% късмет против 30% във вторник. Фючърсните пазари цитират пикове на лихвата от 5,6%, както и обстоятелството, че до края на 2023 година тя ще остане над 5,5%.

Инвеститорите в този момент се концентрират върху данните за заетостта в Съединени американски щати от петък, както и отчета за инфлацията за американската стопанска система от идната седмица.

" Ако данните надвишават упованията, както сподели Пауъл, тогава е доста евентуално процентът да бъде нараснал с 50 базисни пункта през март ", сподели Тони Сикамор, анализатор в IG Markets.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР