Щатският долар поскъпва на валутния пазар, след като председателят на

...
Щатският долар поскъпва на валутния пазар, след като председателят на
Коментари Харесай

Доларът поскъпва след позитивната оценка на шефа на Фед за американската икономика

Щатският $ нараства на валутния пазар, откакто ръководителят на Фед Джером Пауъл направи положителна оценка за представянето на стопанската система на Съединени американски щати и в това време като че ли омаловажи евентуално отрицателното въздействие на комерсиалното напрежение в международен проект върху вероятността за по-нататъшно стягане (повишаване) на американските лихви.

Преди показанията на Пауъл пред Сенатската банкова комисия вложителите бяха обезпокоени, дали той няма да намекне, че разрастващите се търговски дебати няма да доведат до закъснение на американския стопански напредък и до по-бавно движение на повишение на лихвените ставки. След като обаче Джером Пауъл не разяснява по-обстойно напрежението в международната търговия, те възобновиха покупките на зелените пари.

Индексът на доларът по отношение на останалите шест съществени валути нараства с 0,3% към 94,78 пункта, тъгувайки се близо до неговия 12-месечен връх към 95,53 пункта от края на юни, като в границите на последните три месеца той нарастна с повече от 5 на 100.

След изявлението на шефа на Фед еврото върна обратно от утринен 6-дневен връх от 1,1744 $ към часово дъно за деня от 1,1680 $, а английската лира се намалява с 0,5% към двудневно дъно от 1,3144 $. В същото време щатската валута нараства с 0,48% към 6-месечен връх от 112,91 японски йени (най-високо равнище от 9-и януари насам). /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР