Щатският долар показва ръст спрямо еврото, йената и британския паунд

...
Щатският долар показва ръст спрямо еврото, йената и британския паунд
Коментари Харесай

Доларът продължава да поскъпва спрямо еврото и паунда

Щатският $ демонстрира растеж по отношение на еврото, йената и английския паунд в хода на валутната търговия в петък сутринта. Цялото внимание на вложителите е ориентирано към съвещанието на Федералния запас, което ще се организира идната седмица, написа Trading Economics.

Към 10 часа българско време общата европейска валута губи от цената си по отношение на американската и се търгува на пазара по $0,9989 за едно евро при $1,0001 за евро при затварянето на сесията в четвъртък.

" Зелените " пари нарастват с 0,15% по отношение на японската валута, до 143,58 йени за $ в съпоставяне със 143,52 йени за $ в края на предходния работен ден.

Британската лира стерлинг през днешния ден сутринта поевтинява с 0,30% - до 1,1418 $ за един паунд по отношение на 1,1467 $ за паунд при затварянето на предходната сесия.

Индексът ICE, показващ представянето на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, английска лира и шведска крона), през днешния ден сутринта е повишен с към 0,1%, колкото и по-широкият доларов показател WSJ.

Публикуваните през последните дни мощни статистически данни за стопанската система на Съединени американски щати, в това число за продажбите на дребно и молбите за безработица, както и продължаващата висока инфлация затвърдиха в търговците в мнението, че Фед още веднъж ще увеличи главния лихвен % с най-малко 75 базисни пункта. Някои анализатори чакат още по-голямо повишаване - със 100 базисни пункта.

Септемврийското съвещание на американския парично-кредитен регулатор ще се организира на 20-21 септември.

Доларът също по този начин получава поддръжка от статута си на предпазен актив, защото вложителите като цяло имат вяра, че стопанската система на Съединени американски щати ще бъде по-способна да се оправи с идна световна криза, в сравнение с стопанските системи другаде по света.

Китайската национална банка още веднъж отслаби националната валута, откакто при започване на тази седмица се очерта лека възходяща наклонност. В петък обменният курс на юана по отношение на $ беше 6,9306, което беше най-ниското равнище от края на август 2020 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР