Щатският долар леко поевтинява спрямо британската лира стерлинг, но укрепва

...
Щатският долар леко поевтинява спрямо британската лира стерлинг, но укрепва
Коментари Харесай

Паундът расте, еврото спада, доларът остава на пикови стойности

Щатският $ леко поевтинява по отношение на английската лира стерлинг, само че укрепва във връзка с еврото и японската йената при валутната търговия в понеделник.

Доларът остава покрай върховите си стойности спрямо главните валути, защото пазарът към този момент е надъхан с упованията за внезапно стягане на паричната политика от Федералната аварийна система, настояват специалистите.

Те предвиждат, че доларът ще се консолидира по отношение на еврото и паунда тази седмица и ще отслабне по отношение на валутите на азиатските страни, както и във връзка с така наречен " ресурсни " валути.

Фокусът на търговците тази седмица е протоколът от съвещанието на Федералния запас на 15-16 март, след което централната банка на Съединени американски щати реши да увеличи главния лихвен % с 0,25 процентни пункта.

Точковият график, оповестен в края на мартенското съвещание (графика, която отразява самостоятелните упования на членовете на борда на шефовете на Фед и ръководителите на Федералните аварийни банки по отношение на лихвените проценти) демонстрира, че множеството водачи чакат още шест покачвания на лихвите с по 0,25 процентни пункта през настоящата година.

Към 10:12 ч.българско време обменният курс на общата европейска валута по отношение на американската се намалява с 0,11% - до 1,1036 $ дружно евро спрямо 1,1043 $ за евро в края на предходната сесия.

Британската лира стерлинг нараства в това време с 0,13% до $1,3130 за паунд спрямо $1,3114 за паунд при закриване на търговията в петък.

Цената на американската валута по отношение на японската се покачва с 0,13% - до 122,68 йени за $ против 122,52 йени за $ в края на миналата борсова сесия.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (еврото, швейцарският франк, йената, канадският $, лирата стерлинг и шведската крона), през днешния ден спадна с 0,06%, а по-широкият показател на $ WSJ - с 0,02%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР