Щатският долар е малко по-евтин при валутната търговия в понеделник

...
Щатският долар е малко по-евтин при валутната търговия в понеделник
Коментари Харесай

Доларът леко отстъпва пред еврото, лирата и йената

Щатският $ е малко по-евтин при валутната търговия в понеделник сутринта по отношение на еврото и лирата стерлинг. Американската валута по-малко спада във връзка с японската йена.

Отслабването на $ се улеснява от сигнали за утежняване на икономическата интензивност в Съединени американски щати, което, както се надяват специалистите, ще принуди Федералния запас да забави темпа на повишаване на главния лихвен %.

Индексът на потребителското доверие в Съединени американски щати, изчислен от университета в Мичиган, падна до рекордно ниско равнище от 50 пункта през юни от 58,4 пункта месец по-рано, демонстрират окончателните данни, оповестени в петък. В същото време Мичиганският университет ревизира надолу динамичността на инфлационните упования на американците: в средносрочен проект (догодина) - до 5,3% от 5,4%, в дълготраен проект (5 години) - до 3,1% от 3,3 %.

Анализаторът от Capital Economics Джонатан Питърсън обаче счита, че световната стопанска система ще остане удобна за щатския $ в обозримо бъдеще. Растежът на американската стопанска система ще се забави, само че рецесията ще бъде избегната, " а Щатите са сносно готови да се оправят със стягането на паричната политика ", сподели специалистът, представен от Dow Jones. Ако обстановката се развие по неподходящ сюжет, доларът ще продължи да печели като сигурна валута, сподели Питърсън.

Към 10 часа българско време общата европейска валута нараства по отношение на $ с 0,18% до $1,0567 за едно евро спрямо $1,0553 при затварянето на пазара в петък.

Британската лира стерлинг повишава в това време пазарния си сменен курс към $ с 0,20% до $1,2298 за един паунд против $1,2268 за паунд в края на миналата сесия.

Стойността на американската валута по отношение на японската спадна с 0,04% - до 135,13 йени за $ против 135,23 йени за $ в края на предходната сесия.

Индексът ICE показател, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (еврото, швейцарския франк, йената, канадския $, лирата стерлинги и шведската крона), през днешния ден губи 0,16% от цената си, а по-широкият показател на $ WSJ - 0,05%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР