Щатските индекси достигнаха нови исторически рекорди в началото на март

...
Щатските индекси достигнаха нови исторически рекорди в началото на март
Коментари Харесай

10-те най-поскъпнали акции на щатските пазари през 2024 г.

Щатските показатели доближиха нови исторически върхове при започване на март на 2024 година. Ралито на S&P 500 се ускори през февруари, заради окуражаващите стопански данни и изненадващо мощните резултати за четвъртото тримесечие. След мощно показване през 2023 година, S&P 500 стартира 2024 година с растеж от 6,8% до 29 февруари.

Но на фона на това покачване, някои компании записаха извънредно растежи. Именно към тези имена ще се обърнем сега. Най-добре представилите се на фондовия пазар за 2024 година включват акции на опазването на здравето с неповторими катализатори, акции на изкуствен интелект и акции, свързани с някогашния президент Доналд Тръмп.

Ето 10-те най-добре представящи се акции за 2024 година измежду фирмите, които търгуват на огромни тържища в Съединени американски щати и имат пазарна капитализация от минимум $1 милиард:
 Снимка 656126
10. Ocular Therapeutix Inc. (OCUL)

Ocular Therapeutix е биофармацевтична компания, фокусирана върху създаването на лечения за лекуване на очни болести, употребявайки технологията за формулиране Elutyx на компанията. Компанията има едно комерсиално лекарство, Dextenza, което е утвърдено за лекуване на очно инфектиране и болежка след офталмологична интервенция и за лекуване на очен сърбеж, обвързван с алергичен конюнктивит. Водещата клинична стратегия на Ocular е OTX-TKI (интравитреален имплант на акситиниб), който се създава за лекуване на влажна обвързвана с възрастта макулна недъгавост и диабетна ретинопатия. Акциите се покачиха с към 34% в края на февруари, откакто Ocular разгласи договорка за частно разпространение на стойност 325 милиона $, и в този момент те са нарастнали със 125,5% тази година до 29 февруари.

9. Immunome Inc. (IMNM)

Immunome е биофармацевтична компания, която употребява личната си платформа за B кафези на човешката памет за създаване на лечения с антитела. Акциите получиха голям подтик при започване на февруари, когато Immunome разгласи проектите си да придобие претендент за лекуване на десмоиден израстък AL102 от Ayala Pharmaceuticals за 50 милиона $. AL102 е евентуално всекидневно перорално лекуване за дезмоидни тумори, което сега е в късен стадий на клинични изпитвания и е демонстрирало резултатност, което допуска капацитет да измести Ogsiveo като най-ефективното лекуване на дезмоидни тумори на пазара. Инвеститорите залагат доста на AL102, а акциите на Immunome са нарастнали със 126,2% досега.

8. Digital World Acquisition Corp. (DWAC)

Digital World Acquisition е компания за придобиване със особено предопределение или SPAC, която възнамерява да направи обществената медийна компания на някогашния президент Доналд Тръмп, Trump Media & Technology Group, обществена. Инвеститорите наподобява видяха успехите на Тръмп в ранните първоначални избори на Републиканската партия като добра вест за бизнеса на Тръмп и неговия SPAC. Тръмп е позициониран да бъде републиканският претендент за президент през изборната 2024 година, което значи доста ангажираност в обществените медии. На този стадий е прекомерно рано да се предвижда дали Тръмп ще завоюва през ноември, само че акциите на Digital World към този момент са нарастнали със 135,2% тази година заради политическия подтик на Тръмп.

7. Nature Wood Group Ltd. (NWGL)

Nature Wood е световна, отвесно интегрирана горска компания със седалище в Китай. Бизнесът на компанията включва ръководство на горите нагоре по веригата, дърводобив и обработка и дистрибуция на дървесина надолу по веригата. Той също по този начин изследва опциите на пазара на въглеродни заеми. Компанията стана обществена през септември 2023 година при цена на в началото обществено предложение от $9 на акция, само че от този момент акциите са се нараснали повече от два пъти. Не е ясно за какво Nature Wood се усилва толкоз мощно, като се има поради, че неотдавна регистрираните доходи са спаднали с 54% и компанията генерира чиста загуба през 2023 година Предвид тези слаби основи, облагата на Nature Wood от 140,9% от началото на годината може да не продължи дълго.

6. Sana Biotechnology Inc. (SANA)

Sana Biotechnology е компания за редактиране на гени, която основава инженерни кафези като лекарство за пациенти. Компанията и акциите имаха доста позитивна инерция през миналата година. От началото на 2023 година Sana е осигурила три позволения за използване на нови медикаменти от Американската администрация по храните и медикаментите. Компанията е получила позволения за SC291 при лекуване на пациенти с B-клетъчни злокачествени болести и автоимунни болести и позволение за SC262 за лекуване на пациенти с рецидив или рефрактерни В-клетъчни злокачествени болести. Инвеститорите разбираемо виждат клирънсите като позитивен знак и акциите са нарастнали със 146,1% досега.

5. Super Micro Computer Inc. (SMCI)

Super Micro Computer е софтуерна компания, която създава необятна гама компютърни хардуерни артикули, в това число сървъри, мрежово съоръжение, дънни платки и шасита. Тъй като широкообхватният софтуерен бранш се възвърне през 2023 година, ентусиазмът на вложителите към акциите, изложени на облачни калкулации, AI, блокчейн технология и самостоятелни транспортни средства, набъбна. Акциите на Super Micro Computer се покачиха предходната година и тази инерция се придвижи и през 2024 година Като се има поради излагането на компанията на няколко софтуерни области с висок напредък, разбираемо е за какво вложителите купуват акциите. Акциите на Super Micro Computer са нарастнали с 955% от началото на 2023 година и 204,7% към този момент през 2024 година

4. Vera Therapeutics Inc. (VERA)

Vera Therapeutics е биотехнологична компания на клиничен стадий, разработваща лекувания за имунологични болести. Водещият претендент за артикул на Vera е атацицепт, който тества за лекуване на лупусен нефрит и IgA нефропатия. През януари Vera разгласи прибавянето на ветерани в промишлеността Робърт Бренър и Уилям Търнър, които ще се причислят към компанията надлежно като нов основен медицински шеф и основен шеф по развиването. В същия ден, когато бяха оповестени изпълнителните допълнения, Cantor Fitzgerald инициира отразяването на Vera с рейтинг " наднормено тегло ". Положителните заглавия и оптимизмът към продуктите на компанията бяха задоволителни, с цел да изпратят акциите на Vera към скок с 206,1% досега.

3. SoundHound AI Inc. (SOUN)

SoundHound AI е компания за разговорни интелигентни технологии, която дава гласови AI артикули на бизнес клиенти за автоматизиране на обслужването на клиенти. Компанията регистрира впечатляващ напредък през последните тримесечия и акциите сигурно бяха пометени от манията по AI технологията на Wall Street. Ентусиазмът за SoundHound AI се увеличи до ново равнище в края на февруари, когато регулаторна декларация от производителя на AI чипове Nvidia Corp. (NVDA) разкри, че компанията с близо $2 трилиона има капиталов дял в SoundHound AI. Инвеститорите виждат инвестицията на Nvidia като главен избор на доверие, а акциите на SoundHound са се повишили с 250% досега.

2. Viking Therapeutics Inc. (VKTX)

Viking Therapeutics е биотехнологична компания на клиничен стадий, разработваща лечения за метаболитни и ендокринни нарушавания. Водещото лекарство на компанията е VK2735 за затлъстяване, което се тества както под формата на ежедневни орални хапчета, по този начин и под формата на седмични инжекции. Акциите се покачиха в края на февруари, когато Viking регистрира позитивни резултати в среднофазовото си тестване на VK2735, което се понася добре и реализира до 13,1% плацебо поправена междинна загуба на тегло при пациенти след 13 седмици лекуване. Инвеститорите се надяват VK2735 да бъде идващото лекарство за намаляване на стойност милиарди долари. Акциите са нарастнали с 314% досега.
Janux Therapeutics Inc. (JANX)
Janux Therapeutics е биотехнологична компания на клиничен стадий, разработваща имунотерапии, които генерират тумор-специфични имунни отговори, които нападат и убиват тумори, без да повреждат хубавичко тъкан. Акциите се покачиха на 27 февруари, откакто Janux регистрира обнадеждаващи данни за сигурност и резултатност от настоящите тествания на JANX007 при лекуване на метастатичен устойчив на кастрация рак на простатата и JANX008 при лекуване на солидни тумори в късен етап. Компанията твърди, че JANX007 има евентуално най-хубавият профил на резултатност и сигурност в своя клас. След новината Wedbush повтори оценката си за " предимство " за Janux и повече от удвои целевата си цена от $24 на $53. Акциите на Janux към този момент са нарастнали с 350,9% досега.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на акции на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР