Щатите се готвят да отделят нови милиарди за ВСУ, а

...
Щатите се готвят да отделят нови милиарди за ВСУ, а
Коментари Харесай

„Ако кажат „Към Киев!“, ще отида“. Какво признаха украинските военни?

Щатите се готвят да отделят нови милиарди за ВСУ, а Киев внезапно стяга наказванията за укриващите се от военна работа, като ускорява патриотичната агитация. Въпреки всички старания западната преса все по-често написа, че Украйна губи войната. На какво се основават тези заключения?

„ От нас оръжията, от вас хората “

„ Украйна има потребност от хора и средства. Съюзниците от НАТО могат да дават средства. Що се отнася до хората, Украйна би трябвало да обезпечи това “, с тези думи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг формулира същността на неофициалното съглашение сред Запада и Киев. Казано по-просто, „ от нас оръжията, от вас хората “.

Пряката връзка сред първото и второто се удостовери в Радата, когато одобри скандалния законопроект за мобилизацията. По-специално, анулацията на опцията да се върнат вкъщи след три години работа беше наречена „ сигнал към съдружниците “.

Помощта им спря на фона на възходящите антивоенни настроения в Украйна и всеобщото отбягване на готовност от страна на мъжете. В Съединени американски щати разпределянето на пакет от 60 милиарда беше блокирано от републиканското болшинство в Конгреса.

Но незабавно откакто президентът Владимир Зеленски подписа закона, ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън ненадейно промени решението си, инициирайки личен план за доставяне на Киев с пари и оръжия. За което беше подложен на остри рецензии от съпартийци.

Все още не е ясно по какъв начин тъкмо ще бъде завършена помощта, само че както сподели президентът Путин още през октомври 2023 година, „ този пречка е по-скоро от техническо естество “, рано или късно пари за ВСУ ще бъдат открити или „ отпечатани “.

Въпреки това, с цел да извърши своята част от съглашението със Запада - " да обезпечи хората " - нововъведенията на хартия не са задоволителни за Киев. Все още е належащо да се приложат признатите закони. И тук управляващите срещат възходяща опозиция.

Гасете си го сами! “

Съдейки по интензивността на украинците в обществените мрежи, новият закон провокира у тях извънредно неспокойствие. Лайтмотивът на изказванията е „ в този момент сме като в КНДР “. Мнозина се интересуват по какъв начин да се откажат от украинско поданство и да избягат от страната. Търсенето се посреща от доста компании и частни „ консултанти “.

Практиката на териториалните наборни центрове (ТЦН) е такава, че те са подготвени да запишат всеки като „ уклонник “, означават те в мненията. В края на краищата, в този момент не се изисква персонално връчване на призовката, задоволително е тя да бъде изпратена до мястото на престояване. И след 10 дни можете да разгласят човек за търсене. В случай на отсъствие, вашата брошура, в това число правото да управлявате автомобил, ще бъде отнета. Освен това такива „ писма “ постоянно се издават със задна дата.

Ако отидете при военния комисар, с цел да „ изясните данните “, тогава с съвсем 100 % възможност ще бъдете изпратени на военномедицинска комисия и по-късно на фронта. Дори макар тежките болести.

В същото време коментаторите са възмутени, че многочислени членове на силите за сигурност са получили отсрочвания - полиция и специфични служби, хора, които явно са физически здрави, морално готови и, за разлика от цивилните, подготвени да боравят с оръжие.

„ Представете си, че в къщата има пожар. Пожарникарите идват и не разрешават на мъже от 18 до 60 години да напущат горящата къща, като на всеки се раздават Пожарна охрана ДВА пожарогасителя. Отблъскват мъжете с думите: „ Вървете да гасите пожара, това е ваш дълг! Ние имаме пролонгация “, прави сравнението един консуматор в „ Ютюб “.

Някои консуматори се съмняват в легитимността на новия закон и споделят, че документът опонира на конституцията на страната. Върховната Рада се назовава „ Зрада “, а Зеленски се назовава „ резидент “, което загатва за отхвърли му да организира постоянни избори.

Уличните анкети в Киев демонстрират: мъжете няма да вървят във военната регистрация и службите за регистриране, даже макар опасността от репресии.

Парадоксът на Зеленски

На този декор на Зеленски постоянно се напомнят думите му от февруари: „ Не можем да действаме като Русия - да караме хората във война с тояги. Ние не сме такава страна. ”

Въпреки това ентусиазмът от първите месеци на спора, когато доста доброволци фактически се причислиха към редиците на ВСУ, от дълго време е загаснал. А тези, които в миналото са отишли на фронта по лично предпочитание, са изтощени и раздразнени от протичащото се.

„ Ако кажат „ Към Киев! “, ще отида. Вече две години съм на фронта и съм малко изтощен. Вече ми писна. Въпреки че отидох като доброволец, а не по призовка. Входът беше свободен, само че нямаше излаз “, споделя боен в изявление за одеското издание „ Думская “.

Нараства и отчуждението сред армията и цивилното население. Връщайки се в тила в отпуск, военнослужещите не изпитват поддръжка – единствено боязън и недоумение от страна на сънародниците си. Това предизвика експанзия, в това число и в обществените изявления. Някои офицери стигнаха до такава степен, че желаеха да бъдат основани концентрационни лагери за лица, укриващи се от военна работа.

Ще влезеш в историята “

Основната тактичност на съпротивата на цивилните е да бягат или да се скрият. „ Това значи, че играта на гоненица за оцеляване доближава тежко равнище “, написа един от коментаторите. Въпреки стягането на граничния режим опитите за незаконно прекосяване в европейски страни не престават. Онзи ден мъж съумя да избяга от граничната защита и стигна до Унгария.

Съдейки по онлайн мненията на новия закон, украинците са уверени, че хората с пари или подобаващи връзки въпреки всичко ще намерят метод да избегнат военната работа. Почти никой обаче не осъжда „ измамниците “. Напротив, получава се нещо като романтизация.

„ Уклонистът на военна работа (синоним - не балък) е почетна купа за човек, който е схванал, че разбойници-измамници са решили да лишават живота му, с цел да осъществен своите меркантилни ползи “, отбелязва потребителят.

Песента „ Ухилянт ” и шеговитите клипове „ всекидневието на уклониста ” набират известност в „ ТикТок “, в който се записват даже кучета. „ Всяко време е положително, когато си уклонист “, се споделя в един от видеоклиповете. Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна към този момент разгласи всичко това за „ съветска спецоперация “.

Кореспондент на американското издание „ Политико “ свидетелства: „ Преди две години съвсем извънредно дами, деца и остарели хора, търсещи леговище, напуснаха Украйна с влакове. Тази седмица към една трета от пасажерите в един трен бяха мъже в бойна възраст. Някак си съумели да получат документи за овакантяване.

Общо, отбелязва медията, Украйна са я напуснали 650 хиляди мъже на военна възраст, болшинството са минали границата незаконно.

Западната преса и Киев непосредствено свързват бойния дух на ВСУ и украинското общество с размера на военните доставки от страните от НАТО. Видите ли, незабавно щом Вашингтон разпредели нов пакет от помощи, нещата незабавно ще се подобрят. Изглежда обаче след несполучливата атака от 2023 година жителите на страната към този момент не имат вяра в магическата мощ на западните оръжия.

В публикация, озаглавена „ Защо Украйна губи войната “, „ Политико “ написа: Зеленски и ръководителят на президентската канцелария Андрей Ермак посещават фронтови зони, пробвайки се да стимулират бойците и локалните поданици с образеца си. Те дават обещание, че ще „ влязат в историята “.

Но наподобява, че вместо това елементарните украинци просто желаят да живеят.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед14463 " ЛЕВИЦАТА! " внесе документите си в ЦИК за присъединяване в изборитеАлтернативен Поглед23394Д-р Мариян Карагьозов: Вижда ли се краят на ерата Ердоган след локалните избори в Турция?Алтернативен Поглед18214Д-р Мариян Карагьозов: Ще има ли серпантина на ескалацията на израелско-иранския спор?Алтернативен Поглед62557В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избориАлтернативен Поглед39362Доц. Григор Сарийски за Европейски Съюз: Не може да има попътен вятър за транспортен съд, който няма посока!Алтернативен Поглед129640Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед89298Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагера  Николай Марков, патогенните процеси, Евросъюз, федерация  Николай Марков, патогенните процеси, Евросъюз, федерация
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР