Щатите дават на Украйна джобни пари“, но от Европа ще

...
Щатите дават на Украйна джобни пари“, но от Европа ще
Коментари Харесай

Global Times: Прехвърлянето на конфискувани активи на руснаци в Украйна ще нанесе тежък удар по „доларовата хегемония“

Щатите дават на Украйна „ джобни пари “, само че от Европа ще се желаят повече

Главният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд разгласи първото прекачване на иззети активи от наказания против съветски олигарх в помощ на Украйна, удостоверили са американските медии, както оповестява китайския таблоид Global Times.

Изданието изяснява, че глобите на Съединени американски щати против Русия са противозаконни и съставляват едностранни стъпки, които не са позволени от Организация на обединените нации. Фактът, че Съединените щати трансферират персоналните активи на съветски жители на други, акцентира хищническата природа на Съединените щати.

Прехвърлянето на активи е политически трик. Активи от 5,4 милиона $, които са като джобни пари за Съединени американски щати, те оферират на Украйна като помощ, която тя ще употребява за закупуване на оръжия от същите щати, с цел да продължи да храни американския военно-промишлен комплекс.

От една страна Съединени американски щати печелят от войната, от друга се стремят да реализират своята геополитическа цел. Наскоро Съединени американски щати и някои западни страни оповестиха, че ще изпратят голям пакет тежко оръжие в Украйна, което съгласно тях би трябвало да усъвършенства обстановката за въоръжените сили на Украйна.

Сюй Лиан, доцент в Училището по интернационалните връзки към Пекинския университет за интернационалните проучвания, счита, че прехвърлянето на активите на съветския олигарх към Съединените щати уголемява напъните за поддръжка на Украйна от военна помощ към икономическата сфера. Това е още една стъпка към ескалация на напрежението.

„ Не може да се изключи, че Съединени американски щати ще предадат иззетите съветски национални активи на украинското държавно управление. Съединените щати гледат на Русия като на собствен автентичен зложелател в икономическата сфера и могат да употребяват всички вероятни средства, с цел да подтиснат Русия “, - сподели Сюй.

Цуи Хен, помощник откривател в Центъра за съветски проучвания към Източнокитайския педагогичен университет, счита, че една от задачите на Съединени американски щати е да основат модел за държание на Европа.

„ Ако Европа не я следва, това значи, че тя не е лоялна. Точно както след оповестяването на Съединени американски щати за доставка на бойни танкове M1 Abrams на Украйна, Германия работи „ в тясна съгласуваност “, като реши да изпрати бойни танкове Leopard 2. По сходен метод Съединени американски щати се надяват, че Европа може да симулира прехвърлянето на съветски активи, ” - сподели Цуи пред изданието.

Цуи също означи, че Франция и Германия ще изгубят стратегическата си автономност в спора, в случай че бъдат принудени да работят под натиска на Съединени американски щати. Председателят на Европейския съвет към този момент прикани европейските столици да напреднат в договарянията за потреблението на иззетите активи на Руската централна банка „ за възобновяване на Украйна “.

Съединени американски щати се грижат единствено за личните си ползи. Тяхната цел в украинския спор е да отслабят Русия, да я лишат от опцията да провокира западния свят. Помагайки на Украйна, Съединени американски щати проточиха спора. Европа заплати тежка цена за влошаващата се обстановка със сигурността към нея, до момента в който Съединени американски щати завоюваха най-вече по пътя към реализиране на задачата си за консолидиране на международния ред със себе си отпред и опазване на хегемонията си.

„ Очевидно Съединени американски щати не желаят да похарчат и стотинка за спора. Прехвърлянето на съветски активи от Съединени американски щати в Украйна ще има противоположен резултат в дълготраен проект. Това демонстрира, че активите на всяко лице в Съединени американски щати могат да бъдат иззети заради интернационалните връзки. Това мощно ще подкопае доверието в Съединените щати и ще докара до обстоятелството, че доста страни от незападния лагер ще засилят напъните си за „ дедоларизация “, а на „ доларовата надмощие “ на Съединените щати ще бъде нанесен тежък удар.- предизвестява Global Times.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР