Щастлива, но не и доволна. Така у нас се завърна

...
Щастлива, но не и доволна. Така у нас се завърна
Коментари Харесай

Ивет Горанова: Щастлива съм от медала, липсата на увереност ми попречи за златото

Щастлива, само че не и удовлетворена. Така у нас се завърна сребърната медалистка от Европейските игри в каратето – Ивет Горанова.

„ Щастлива съм за този орден, само че не и задоволена, тъй като постоянно пъдя най-високото място. Исках да печеля златото, само че действителността е, че прекосих през в действителност доста сложен интервал и единствено аз си знам какъв брой ми коства този орден и какво ми костваше. Дадох всичко от себе си, може би ми липсваше малко убеденост, която ми попречи да взема златото “, стартира олимпийската ни шампионка от Токио 2020.

„ През последната година пропуснах доста надпревари, а през това време другите девойки вървяха по надпревари и печелиха медали и трупаха опит. Чувствах, че съм излязла от спортната ми форма, само че съумях да се върна на това равнище. Не си имах вяра, че съм си върнала положителната форма. Противничката от финала е извънредно опитна и всякога с нея срещите са супер разнообразни. Бях леко обезпокоена против нея. Може би това ми беше грешката, просто трябваше да се отпусна и да изляза да я удрям “, сподели Горанова.

„ Чувствах се в действителност добре на надпреварата и си повярвах. Физически изобщо не бях изморена и не се бях задъхала на нито една от срещите, което демонстрира, че тялото ми е в доста добра форма. Сега ще се опита да я задържа, за щото международното състезание за мен е много по значимо от Европейските игри. На международното би трябвало съм не на 100, а на 200 % подготвена “, добави тя.

, огромната цел пред Ивет е реванш от най-голямата и съперничка Анжелика Терлюга на международното състезание през есента.

„ Тя няма международен орден, а аз нямам международна купа и двете ще отидем за едно и също нещо. Това отново ще бъде въпрос на нерви, на самообладание и кой го желае повече “, безапелационна е спортистката ни.

„ Истината е, че при започване на годината изобщо не ми се занимаваше с карате. Беше ми безразлично това съревнование, тъй като в действителност се усещах зле на тренировките, на шампионатите, в които вървях, се усещах зле физически и душевен, травми непрекъснато. Беше ми доста мъчно да се върна на татамито. През април месец си споделих, че би трябвало да се върна и превключих в спортен режим. Концентрирах се, влязох в доста добра форма “, разяснява Горанов.

Какво сподели още Ивет Горанова вижте във видеото!




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР