Щастлив съм от факта, че има млади състезатели, които успешно

...
Щастлив съм от факта, че има млади състезатели, които успешно
Коментари Харесай

Глушков: Щастлив съм, че има млади състезатели, които успешно вървят по пътя на големите в биатлона

Щастлив съм от обстоятелството, че има млади състезатели, които сполучливо вървят по пътя на огромните имена в биатлона – Екатерина Дафовска, Павлина Филипова, Ирина Никулчина, и съм сигурен, че с старание, доста труд и сърце те ще донесат новите триумфи на Вашата федерация. Това сподели министърът на младежта и спорта Георги Глушков във връзка 40-ата годишнина от основаването на Българска федерация по биатлон.

 

„ Във Вашата витрина има всевъзможни медали и оценки, което е отзив, че за 40 години Вие имате забележителен принос в развиването на българския спорт. Пожелавам на екипа на федерацията да продължава да работи старателно и да основава спортисти, които да носят популярност на България “, сподели още министър Глушков.

 

На събитието, на което публично бе закрит и спортен сезон 2024, участваха олимпийски, международни, европейски първенци, треньори и деятели.

 

Биатлонът у нас стартира да се практикува през 1960 година като военно-приложен спорт в армията, две години по-късно се организира първото публично съревнование у нас, а през 1984 година се основава и Българската федерация по биатлон. За четири десетилетия българският биатлон е записан на страниците на интернационалната спортна история със златния олимпийски орден на Екатерина Дафовска от Нагано 1988 година, бронзът на Ирина Никулчина от Солт Лейк Сити 2002 година, както и със сребърните оценки от международни шампионати на Цветанка Кръстева от Файстриц през 1989 година и на Владимир Илиев от Остерзунд през 2019 година

 

В историята си родните състезатели са донесли още доста международни и европейски оценки в другите надпревари от Международния съюз по биатлон, а страната ни е била хазаин на две Световни купи, две Европейски и едно Световно състезание.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР