Щастлив съм да кажа, че България е готова за Шенген

...
Щастлив съм да кажа, че България е готова за Шенген
Коментари Харесай

Тимерманс със страхотна новина за България

" Щастлив съм да кажа, че България е подготвена за Шенген след всички старания. Мисля, че е извънредно време, тъй като България свърши страхотна работа и Еврокомисията е на това мнение ". Това съобщи вицепрезидентът на Европейска комисия и претендент на левите в Европа за предстоящ президент Франс Тимерманс пред български публицисти на конгреса на ПЕС в Лисабон.

Той изясни, че участието ни в Шенген не би трябвало да се обвързва с други тематики и условия. За страдание, това обаче не зависи от комисията, а от съвета. И без да спирам, аз ще упорствам за това в съвета, и даже в страната си, с цел да съм сигурен, че ще стане скоро, сподели още Тимерманс.

Холандия е с найскептично настроените към участието на България за Шенген. Тимерманс изясни, че като претендент за началник на Европейска комисия предизвикването пред него и цялата левица е да даде вяра на хората от Европейски Съюз, да им покаже, че може да има съюз, който е почтен и обективен освен за тези, които са към този момент сполучливи, само че и за тези, които са социалнослаби и се борят за оцеляване.

Трябва да дадем на хората да схванат, че този Европейски Съюз е доста отворен и политиците имат отговорността да се погрижат за техните страхове и терзания, добави Тимерманс, представен от Канал 3.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР