Щастлив съм, че в днешния ден при мен е един

...
Щастлив съм, че в днешния ден при мен е един
Коментари Харесай

Кметът на Пазарджик връчи на Кирил Цанков плакет За проявен...

Щастлив съм, че в днешния ден при мен е един заслужен наш съгражданин - господин Цанков, с цел да мога да изразя персонално своята признателност за това, че той постъпи почтено и самоуверено при една обстановка, в която малко хора биха постъпили по този метод. Така кметът Тодор Попов посрещна 75-годишнния Кирил Цанков, който избави Даниел Живков, в чийто дом лумна пожар по здрач на 9 май.

Цанков съумява да издърпа съседа си от горящото му жилище, пристигналите пожарникари поемат потърпевшия. Той е настанен в Клиниката по изгаряния в пловдивската УМБАЛ " Св. Георги ", където е нормализиран и положението му се усъвършенства.

Тодор Попов означи, че човешките качества и какъв брой коства един човек се виждат, когато не всичко е розово и прелестно, а когато си подложен в обстановка, в която би трябвало да вземеш решение дали да пожертваш себе си, с цел да спасиш другар, или пък да избереш по-лесното - да не направиш нищо и се спасиш.



" Изключително съм горделив, че този наш съгражданин, който не е и на малко години, е работил в тази обстановка по по този метод. Това заслужава почитание, това заслужава самопризнание, това заслужава благодарности.

И по тази причина в днешния ден аз съм го поканил, с цел да удостоверявам моята персонална признателност и отношение на почитание към него, а и на цялата наша локална общественост. Защото такива хора би трябвало да бъдат ценени. Израз на тази наша благодарност е плакетът " За проявена храброст и всеотдайност при спасяването на човешки живот ", който ще му връча в този момент. А също по този начин и дребна парична премия. За това, че е самоуверен, че е добър човек, с който ние се гордеем.

Още един път приемете най-горещата ни признателност, г- н Цанков, и бъдете жив и здрав ", пожела кметът на Пазарджик на достойния наш съгражданин.

От своя страна Кирил Цанков благодари на Тодор Попов за всичко, което прави за Пазарджик и неговите поданици.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР