Щастието не е нещо, което можете да видите, преместите или

...
Щастието не е нещо, което можете да видите, преместите или
Коментари Харесай

Законите на щастието, които трябва да спазвате

Щастието не е нещо, което можете да видите, преместите или приберете в чантичката си. Щастието е страст, която прави дните ви по-прекрасни. То се крие в дребните неща. То се крие в нас самите. Ние сме тези, които сме виновни за своето благополучие и за методът, по който се развива живота ни. Но по какъв начин да реализираме живота, който желаеме, без да ни се постанова да се мъчим и борим със зъби и нокти? Има няколко закона на щастието, които всеки един човек би трябвало да съблюдава.

1. Наслаждавайте се на сегашното - не живейте в предишното, наслаждавайте се на момента. Това е един от най-важните закони. Най-правилният избор е да се наслаждавате на цялото пътешестване, а освен когато достигнете крайната дестинация. Опитайте се да виждате позитивното във всяка обстановка, тъй като постоянно има такова.
2. Помагайте на другите - не се съсредоточавайте единствено върху личното си благополучие. Помогнете на някого, направете положително. Когато някой се усеща добре поради вас и вие самите ще се почувствате добре. А когато давате, без да очаквате нищо в подмяна, това безусловно ще се върне неведнъж.
3. Не приписвайте виновността на събитията - в никакъв случай не правете по този начин. Помнете, че стига да имате предпочитание, можете да измененията живота си и да го преобърнете изцяло. Има хора, които от нулата, стигат до върха. Ако събитията са неподходящи, просто ги променете. От вас зависи да живеете живота на фантазиите си.
4. Не променяйте света, променете себе си - не забравяйте, че светът е прелестен. Той няма потребност от смяна. Ако не се чувствате щастливи, може би е време да измененията себе си, а не света.
5. Щастието зависи от вас - щастието ви не зависи от събитията, които се случват към вас. То зависи от метода, по който приемате тези събития. Преди да започнете да се самосъжалявате, се сетете, че след всеки противен интервал, следва нещо хубаво.
6. Посрещайте неприятностите с усмивка - колкото по-леко приемате компликациите, толкоз по-бързо ще се справите с тях. Все отново не всяко нещо, което ви ядосва, си заслужава яростта ви, нали по този начин? Опитайте се да не обръщате внимание на по-незначителните проблеми.
7. Успехът не ви прави щастливи - доста хора мислят, че това е по този начин, само че в действителност не е. Щастието може да ви направи сполучливи, а не противоположното. Когато сте щастливи сте по-продуктивни и стимулирани за работа. Първо постигнете щастието и триумфът сигурно няма да закъснее.
8. Празнувайте всеки дребен прогрес - колкото и дребна стъпка да сте създали, награждавайте се, празнувайте. По този метод ще се мотивирате и ще се чувствате щастливи. Не очаквайте някой да прави оценка достиженията ви, оценявайте ги сами и се радвайте на всяко от тях.
9. Никой не ви е задължен - в случай че желаете да бъдете същински щастливи, несъмнено би трябвало да сте осведомени с тези думи. Не очаквайте нищо от никого, само че в случай че въпреки всичко някой реши да ви подаде ръка, то дано го назовем бонус. В този случай, просто благодарете на човек и се радвайте на получения подарък.
10. Не очаквайте слънчев живот - в живота на всеки един човек има проблеми и компликации. Не очаквайте, че всичко ще бъде розово. Промопакета, който ни предлага света, включва всички страсти. Просто се радвайте на хубавите мигове и не обръщайте чак толкоз доста внимание на неприятните. Само тогава ще можете да се наслаждавате на живота в цялостния му смисъл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР