Щастието е нещо много лично и при всеки може да

...
Щастието е нещо много лично и при всеки може да
Коментари Харесай

Ще познаете нещастните хора по тези 8 черти

Щастието е нещо доста персонално и при всеки може да бъде предизвикано от нещо друго - благ жест, изненада от непосредствен или пък непредвиден подарък. От друга страна обаче нещастието е нещо, което никой не може да сбърка. И то има ясни знаци, по които може да се разпознае.

Според уеб страницата Born Realistic има няколко съответни черти, които характеризират нещастните хора. Ето кои са те:

Отлагат щастието си

Тези хора чакат, че ще станат щастливи, в случай че нещо, което са си наумили се случи. Често обаче те търсят това нещо на открито, а не вътре в себе си.

Очакват щастието да пристигна от материалните неща

Много постоянно нещастните хора считат, че отговорно за положението им е финансовото им състояние. Но редица проучвания демонстрират, че материалните неща не са тези, които ни носят същинска наслада.

Прекарват доста време изолирани

Когато човек се усеща печален, се пробва да страни от останалите. Също по този начин особено за това положение е прекарването на позитивно време уединено вкъщи.

Възприемат се като жертви

Те се считат за безсилни да трансформират живота си и считат, че нещо друго - фамилията, сътрудникът, работата, са отговорни за нещастието им.

Негативни са

Нищо не ускорява по този начин нещастието, както отрицателната настройка. Скептичните мисли и думи са сложни за елиминиране, до момента в който човек не разбере какъв брой изкривени са те.

Смятат, че на тях се случват най-големите несгоди

Всеки минава през разнообразни компликации. За ведрите хора те са нужен опит. За нещастните обаче са следващото доказателство, че животът им е ужасяващ.

Сравняват себе си с останалите

Тъжните и неудовлетворени хора гледат доста повече другите, в сравнение с себе си. А триумфът на околните им ги кара да се усещат по-зле и разсънва в тях злоба и даже от време на време ненавист.

Те не могат да простят

Всеки от нас е бил обиждан и наранен. При нещастните хора обаче даже и най-малкото оскърбление е непростителен. За тях е мъчно да извърнат тил на предишното и да продължат напред. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР