Щъркел "посреща" влизащите в търговищкото село Съединение. Птицата се е

...
Щъркел "посреща" влизащите в търговищкото село Съединение. Птицата се е
Коментари Харесай

Щъркел "посреща" влизащите в търговищкото село Съединение

Щъркел "посреща " влизащите в търговищкото село Съединение. Птицата се е заселила в гнездо на крайпътен електрически дирек на входа на обитаемото място, а от другата страна тече локалната река - източник на храна за черно-белия красавец, описа пред кореспондент на Българска телеграфна агенция кметът Илия Георгиев.

По думите му първите щъркели са дохвърчали в селото преди десетина дни, само че с всеки ден броят им се усилва. Освен гнездото край пътя, из селото има щъркелови фамилии на още няколко места.

Съединение е едно от огромните села в Търговищката община, в землището му се намира и едноименният язовир. Жителите му са над 360, само че напролет и лятото се усилват, тъй като при баби и дядовци ваканционните дни прекарват деца от градовете, добавя кметът. Затова през лятото на 2017 година в центъра на селото е построена красива и комфортна детска площадка.
В облагородяването на пространството - озеленяване, в другите детски оборудване и пейки са вложени 10 000 лв.. Парите са обезпечени по план от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда, изясни Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР